Új gyilkosok

általános, más témához nem köthető témák

Új gyilkosok

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. máj. 27., pén. 10:29

Könnyen beilleszkednek a társadalomba. Senki sem gyanakszik rájuk. Persze, hiszen gyerekek még. Gyerekek, de ölni már megtanultak. Mi visz rá egy fiatalkorút arra, hogy gyilkos legyen? Hogy lelkiismeret furdalás nélkül lemészároljon ártatlan embereket? A választ csak az elkövető tudja. Tudja? Nem is olyan biztos. Talán rosszak voltak a családi körülményei? Meg akarta mutatni, ő is ér valamit? Hogy keményebb, mint a többiek? Pusztán találgatni lehet. Korunk világában, ahol a feszültséget és az erőszakot generálja a környezet és a média, s ahol állandóan szinten tartják a fokozott életmódot, nyilvánvaló, hogy ilyesmi megtörténhet. Nyilvánvaló. Kísérteties.

Mindenesetre azt mindenki belátja, hogy egy ilyen tettet csak egy bomlott elme képes véghez vinni. Győz- e a humánum és az önuralom a tettlegesség és a düh felett? Egyre nehezebben. Itt az élő példa. A példa, ami nem az első, s valószínűleg nem is az utolsó. Gyerek öl gyereket. Még leírni is borzalmas. Olyan személy, ki még alig nagykorú, ki még nem biztos, hogy tisztában van tetteivel, s azok következményeivel.

A minnesotai vérengző egyedül vitte véghez szörnyű tervét, majd magával is végzett. Ebből látszik, mennyire nem becsülte az életet. Sem a magáét, sem másokét. Nevetett miközben ölt. Boldogan öl a mai gyerek? Mindegy, hogy hol, mindegy, hogy kit, mindegy, hogy mennyit. Az ember helyett a fegyver a barát.

A társadalom tehetetlen. Nincs felkészülve az ehhez hasonló tragédiákra. Váratlan ez, mint egy terrortámadás. Nem kisebb fajsúlyú. Milyen érzés lehet egy szülőnek azzal a ténnyel szembesülnie: gyilkost nevelt? Az új gyilkosok közöttünk járnak. Szívükben ott az elhatározás, kezükben fegyver, szemükben elszántság. Az idő nekik kedvez. Várnak. Majd lecsapnak, nyomukban halál. Nincs könyörület. Gyerek-gyilkosok.

kuruc.hu

Nawesh - Lehet, naívnak tűnik az álláspontom: egy gyermek nevelésében elsődleges fontosságú a család szerepe. Amennyiben szeretetteljes, spirituális légkört tudunk gyermekeinknek biztosítani, nagyobb eséllyel válik belőlük embertársaik, a többi élőlény iránt megbecsülést, toleranciát érző ember, semmint gátlástalan tömeggyilkos. Hiszem (tapasztalatból), hogy a vegetárius családok ilyen családok.

Kapcsolódó anyag:
Csipeva indiánokról egy jezsuita atya: http://www.angelico.hu/nyitottszottouj.html
TÍZ HALOTT...: http://www.origo.hu/nagyvilag/20050322lovoldozes.html

Dátum: 2005. április 10. vasárnap, 03:20 Küldte: nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Csevegés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég