Amit magunkra kenünk

általános, más témához nem köthető témák

Amit magunkra kenünk

HozzászólásSzerző: akralgob » 2011. dec. 19., hétf. 12:00

Dátum: 2008. március 04. kedd, 08:00 Küldte: akralgob


Tavasszal minden médiaféleség azt sugallja, hogy itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak, a lakásban, a testben, a bőrön… De mivel, és hogyan? Most csak a bőr illetve arcápolást emelném ki.

Az alábbi interjút nem azért idézem, mert egyetértek vele, hanem mert ez az általános közvélekedés... ???


Az Avon ránctalanítási szakártőjével készült interjút idézem:

„- Milyen életkorban kezdjék a nők a ránctalanító krémek használatát?

- Jó, ha kb. 20-25 éves korban elkezdik, főleg a szemránckrémek használatát. Az idő előrehaladtával a kollagén – mely a fiatal bőr tömegének akár 70%-át teszi ki – mennyisége egyre csökken. A kollagéntartalom 1%-nál kisebb mértékben nő minden évben. A nap és a környezeti hatások a 45-50 éves korig történő bőröregedési folyamat során megfigyelt változásoknak akár 80%-áért is felelősök lehetnek. Ezért van az, hogy a fiatal nők a fent leírt folyamatok ellen harcoló ránctalanító krémeket használnak.

- Igaz, hogy a bőr hozzászoktatja magát a modern kozmetikumokhoz és elveszíti az önregenerálódás képességét?

- A ránctalanító kezelések alatt megfigyelt bőrfunkciókban nem voltak zavarok. Ha kiválaszt egy kozmetikai termékcsaládot, akkor azt érdemes legalább 3 hónapig rendszeresen használni. Ha gyakran változtatja a kozmetikumokat, akkor a bőrápolóknak nme maradnak látható hatásaik.

- Milyennek kellene lennie egy 25 éves nő bőrápolási rutinjának? Mely termékek ajánlottak mindennapi használatra és melyek azok a speciális kezelések, melyek javítanak a bőr állapotán?

- A mindennapos bőrápolás legfontosabb részei: - Arctisztítás megfelelő tisztító kozmetikumokkal, a hagyományos szappan mellőzésével. – Hidratáló vagy bőrvédő, SPF fényvédő faktoros és UVA/UVB-sugarak elleni védelmet nyújtó nappali krém rendszeres használata minden évszakban. – A sminket mindig nagyon alaposan le kell mosni este, hogy kellőképp előkészítse a bőrt az éjszakai krém felvitelére. – Az életkornak megfelelő éjszakai krém használata, melynek aktív hatóanyagai mélyen a bőrbe jutnak. Szintén lényeges, hogy intenzív ránctalanító kezeléseket használjon, lehetőleg hetente kétszer. Vannak olyan koncentrált formulájú maszkok és szérumkezelések, melyek segítenek, hogy az aktív hatóanyagok a bőr mélyére jussanak. Ne feledkezzen meg a bőrradírozásról sem, mely megszabadít a felhám külső rétegeinek elhalt hámsejtjeitől és stimulálja a bőrmegújulást.”

Valaki mondja meg, miért??? Csak egy példa: 22 éves vagyok, de sokan még a 18-at se nézik ki belőlem, pedig nem használok semmilyen fiatalító vegyszert. Egy másik példa: egy rettentően pattanásos ismerősöm arcáról a hagyományos teafaszappan tüntette el a ragyákat.No, akkor lássuk egy átlagos nappali arckrém összetevőit:

AQUA – ez víz, ezt még mindenki érti

CAPRYLIC TRIGLYCERIDE – kókuszolajból készült természetes bőrápoló krém, mellyel helyreáll a bőr nedvességtartalma, nem hagy zsíros érzetet maga után, mint más olajok.

PETROLATUM – Petróleum bázisú zsír, melyet az iparban kenőanyagként használnak.

PEG-32 - A krémekben, lotionokban az emulgálószereknek köszönhetően nem válik el a zsírnemű anyag a víztől. Egyes polyethylenglykol (PEG-10 M, PEG-14 M, PEG-32, PEG-4, PEG-6 Stearate, PEG-7, PEG-8 Esters) emulgátorok - az Öko Test német fogyasztóvédelmi magazin vizsgálatai szerint - magasabb koncentrációban átjárhatóvá, s ezáltal a káros anyagokra veszélyeztetetté teszik a bőrt. Sérült hámréteg esetén (viszkető vörös foltok, neurodermitisz) különösen kerülni kell az említett PEG-keket tartalmazó kozmetikumokat. Forrás: http://tudatosvasarlo.hu/article/print/ ... lr=lang_hu

MYRISTYL MYRISTATE – Tetradecilmirisztát, lágyító szer/opálosító anyag/bőrkondicionáló anyag

GLYCERYL STEARATE - Gliceril-monosztearát, glyceroli mono-stearas. Sztearinsav, glicerinnel alkotott monoészter, lágyító szer/emulgeáló szer.

PEG-40 – ezt már ismerjük…

STEARATE - hát erre nem találtam semmi hasznosat

CETYL ALCOHOL - Bálna- és delfinvelőben található olajszerű anyag. Sok-sok kozmetikai termékben sajnos megtalálható (parfümök stb.).

CARBOMER - 2-Propénsav, 2,2-bisz(hidroxi-metil)-propán-1,3-diol-2-propenil-éterrel alkotott polimer. Emulzióstabilizátor/viszkozitásszabályozó szer/gélképző anyag.

IMIDAZOLIDINYL UREA - a kereskedelmi megnevezése ennek a vegyi anyagnak: Germall 115. Bőrgyulladást okoz, tartósítószerként alkalmazzák, az alkalmazását korlátozzák, az EU-ban kozmetikai termékekben tilos alkalmazni. Formaldehid (rákkeltő anyag) szabadul fel belőle a kozmetikumba 10°C felett. Mérgező.

METHYLPARABEN – „(Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben)

(Forrás: The Asahi Shimbun)

A methylparaben kozmetikai termékekben UV sugárzás hatására elősegíti a bőr

öregedését, hozzájárul a ráncok és az öregségi foltok kialakulásához - állapították

meg egy tanulmány eredményeként japán kutatók.

Megtalálható alapozókban, púderekben, tejekben és lotionokban a jó

antibakteriális hatása és enyhe bőrstimuláló hatása miatt.

A sors iróniája, hogy olyan termékekben is megtalálhatóak, melyek az UV-

sugárzás káros hatásait hivatottak csökkenteni.

„Úgy gondolom, hogy akik olyan termékeket használnak, melyben

methylparaben található, mindenképpen kerüljék az erős és direkt

napsugárzást!“- mondta professzor Toshikazu Yoshiawa, aki a Kyotoi Orvosi

Egyetem csapatát vezette.

Yoshiawa professzor csapatának a célja volt, hogy a hatóanyag minden

mellékhatását felfedjék, melyek normál használatnál előfordulhatnak.

A kutatók bőrsejtekbe methylparabent juttattak, hasonlóan a kozmetikumokban

megtalálható koncentrációban.

A bőrsejteket akkor 30 millijoules/négyzetcentiméter UV-sugárzásnak tették ki; ez

egy nyári átlagos napi értéknek felel meg.

A sejtek mintegy 19%-a elhalt; a methylparaben nélküli sejtek elhalása ezzel

szemben 6% volt.

A lipid-peroxid érték, az öregedés hajtóereje, azoknál a sejteknél, melyek

methylparabent kaptak, háromszor nagyobb volt, mint a kezeletlen sejteknél.

A lipid-peroxid oxidált sejtekben képződik, ha ezek UV-sugárzásnak vannak kitéve.

„Az eredmények alátámasztják, hogy a methylparaben, ha UV-sugárzásnak van

kitéve, a bőr öregedési folyamatát megháromszorozza“-mondta Yoshiawa

professzor.

A methylparaben rákkeltő hatása kapcsán folytatott vita évek óta tart.

Egy angol biológusnő 2004-ben nyilvánosságra hozott tanulmányának köszönhetően

a párbeszéd egy újabb adalékkal gazdagodott. Philippa Darbe, a Londoni Reading

Egyetem kutatónője húsz mellrák-tumort vizsgált meg, és 18-ban parabének

maradékait fedezte fel.” Forrás: www.shp.hu/hpc/userfiles/egycseppfiatalsag/2_lecke.pdf

DISODIUM EDTA - Dinátrium-[[N,N’-etilén-bisz[N-(karboxi-metil)-glicinát]]-(4-)-N,N’,O,O’,ON,ON’]-kuprát(2-) Kelátképző anyag/összehúzó anyag

HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE – E464. Erről azt írják, növényi anyag, emulgeáló (vagy stabilizátor). Ártalmas hatása nem ismert.

SODIUM HYDROXIDE – Magyarul nátrium-hidroxid, vagyis marószóda. Elsősorban savak semlegesítésére alkalmazzák. Az állati és növényi szöveteket egyaránt nagy mértékben roncsolja.

PARFUM – ezt ismerjük…

BENZOPHENONE-4 – szintetikus anyag

BHT – E321, gátolja a zsíroknál, aromáknál és színezőanyagoknál oxigén hatására fellépő szín- és ízromlást

MELALEUCA ALTERNIFOLIA OIL - teafaolaj

PROPYLENE GLYCOL - A propylén glikol (PG) petróleum származék. Áthatol a bőrön és gyengítheti a protein és sejt szerkezetet. Általában gyógynövényekből kivonatok nyerésére használják. Hozzájárulhat ahhoz, hogy más kemikáliák a bőr mélyebb rétegeibe bejuthassanak, és ezzel könnyebben a vérbe juthatnak. Az iparban fagyálló szerként alkalmazzák. A PG elég erős ahhoz is, hogy eltávolítsa a hajókra tapadó kagylókat. Az EPA olyan mérgezőnek tartja a PG-t, hogy a dolgozókat védőkesztyű, védőruha és szemüveg hordására kötelezi, valamint, hogy minden PG oldattól szabaduljanak meg oly módon, hogy ássák el a földbe. Mivel a PG gyorsan áthatol a bőrön, az EPA óv a bőrkontaktustól, hogy ez által megelőzhetőek legyenek az olyan következmények, mint az agy, máj és vese rendellenességek. Viszont nincs figyelmeztető címke olyan termékeken, mint a dezodorok, amikben a koncentráció nagyobb, mint a legtöbb ipari alkalmazásban.

CITRUS GRANDIS EXTRACT – grapefruit-mag kivonat, máshol viszont lime-kivonatot írnak

ALCOHOL DENAT. – denaturált etanol

HELIATHUS ANNUUS SEED EXTRACT – napraforgó kivonat

MELIA AZADIRACHTA SEED EXTRACT - Az indiai gyógyászatban antibakteriális hatásáról ismert neem levél (Melia Azadirachta)… és mi az a neem?

VITIS VINIFERA SEED EXTRACT - szőlőkivonat

DIAZOLIDINYL UREA - a bőrgyulladás elsődleges okaként határozzák meg (Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia). Formaldehidet tartalmaz, rákkeltő vegyi anyag, belélegezve mérgező, erősen irritatív, bőrgyulladást okoz.

PROPYLPARABEN - a mikrobás fejlődés megakadályozására használják, valamint a termék élettartamának növelésére. Széles körben használják, holott köztudottan mérgezőek. Sok allergiás reakciót és bőr kiütést okoztak. Erősen mérgező.

PHENOXY ETHANOL - tartósítószer, a késztermékben 1% lehet. Bőr és szem irritációt, valamint allergiát okozhat.

BUTHILPARABEN - a mikrobás fejlődés megakadályozására használják, valamint a termék élettartamának növelésére. Széles körben használják, holott köztudottan mérgezőek. Sok allergiás reakciót és bőr kiütést okoztak. Erősen mérgező.

ETHILPARABEN - a mikrobás fejlődés megakadályozására használják, valamint a termék élettartamának növelésére. Széles körben használják, holott köztudottan mérgezőek. Sok allergiás reakciót és bőr kiütést okoztak. Erősen mérgező.

ISOBUTHILPARABEN - a mikrobás fejlődés megakadályozására használják, valamint a termék élettartamának növelésére. Széles körben használják, holott köztudottan mérgezőek. Sok allergiás reakciót és bőr kiütést okoztak. Erősen mérgező.

CI 19140 – kozmetikai színezék.

CI 42090 - kék színezőanyag, mely mérgező hatású lehet.Hát nem is tudom… talán nem mondtam újat – egy kémikusnak. Talán nem rettentettem el senkit. Ez a cég csak állatkísérleteket nem végez, legalábbis eddig erről nem érkezett hír…

De mondjuk kíváncsi lennék, mit keres egy NATÚRKOZMETIKUMBAN alkohol, glyceryl stearate, xantán gumi (igaz, ezt növények cukortartalmából nyerik ki, így lesz belőle E415), sodium lactate (napfényre érzékennyé teszi a bőrt, mivel a legfelső bőrréteget eltávolítja… s ezt a mérgező anyagok oldaláról idéztem).

S a végére még egy hasznos oldal, bár tudom, hogy kozmetikum választásánál nem nagyon van mód elkerülni minden káros anyagot, hacsak nem vesz az ember egyáltalán semmilyen kozmetikumot.

http://www.organikus.hu/mergezo.php


-----------------------------------------------------


Re: Amit magunkra kenünk
Küldte: giyandeva Dátum: 2008. március 04. kedd, 08:49

Ezek után megnézi az ember mit ken magára! ;) Nem véletlen, régen az emberek sima növényi olajat dörzsöltek a bőrükbe. Asszem az egyik legjobb a mandula olaj. :)-----------------------------------------------------

Re: Amit magunkra kenünk
Küldte: nawesh Dátum: 2008. március 05. szerda, 06:48


bálnavelő? jaj!!!!Egy kedves ismerősöm lánya kapott egy ajándék krémet. az anyuk anem is nézte, hogy mi, csak gondolta, arckérm és magára kent egy keveset. napközben érezte, hog yég az arca, olyan, mintha extra adag pirosítót kent volna magára. kiderült, hogy tusfürdő volt a termékmintában...


-----------------------------------------------------


Re: Amit magunkra kenünk
Küldte: spenot Dátum: 2008. március 08. szombat, 14:42


Huha... ez a lista tenyleg fura es csunyacska.De ha csak a nikotin tapasz mukodesi elvere gondolunk, eleg egyertelmunek tunik a mar-mar kozhelykent hangzo bolcsesseg: "Amit nem ennel meg, ne kend a borodre."

A mandula vagy egyeb olaj viszonylag jo alternativa, bar en huzamosabban nem hasznalnam, merthogy eltomitheti a polusokat es nem hagyja a bort levegozni.A legjobb borapolo szemelyes tapasztalataim alapjan a hugy.

Nagyon jo hatassal van a borre es felszivodast kovetoen a szervezetre. Visszaepiti a szoveteket, tele van a szervezet altal nem kivalasztott asvanyi sokkal es vitaminokkal igy lassitja (nem megallitja, mert olyan nincs) az oregedest. Sejmesse es puhava teszi a bort, nincs hozza felesleges csomagolo anyag, tartositoszert es szinezoanyagokat nem tartalmaz, folyamatosan rendelkezesre all, es teljesen ingyenes.Kulsoleg es belsoleg egyarant alkalmazhato, kitunoen hasznalhato rengeteg betegseg kezelesere.En szemely szerint minden reggel egy nagy pohar friss hugy megivasaval inditom a napot, majd lefekves elott arcomra, illetve minden borfeluletre szivesen hasznalom.

Zuhanyzashoz is csak hugyot hasznalok, es hajamat is azzal mosom.

Hasznalom tovabba szajoblitokent, fulcseppkent, kulso borserulesek gyogyitasara, szemcseppkent, oblogeteshez fajo torokra, es natha es eldugult legzoszervek eseten orrba felszivva.

Mindenkinek melegen ajanlom, hiszen az egyik ha nem a legcsodalatosabb gyogyito es altalanos"karbantarto" szerrol van itt szo.Egyebkent Akralgob cikkjere visszaterve, a kozmetikai cegek is eloszeretettel hasznalnak hugy kivonatot kremeikben. Ezeket a "Urea" nevrol lehet felismerni. Bar ha jol tudom ezeket az anyagokat lo hugybol nyerik ki.

Dehat miert kene nekunk sajat taplalo es apolo hugyunk helyett egy olyan loet a borunkre kenni, akivel meg nem is talalkoztunk.Kellemes borapolast: Spenot


-----------------------------------------------------

Re: Amit magunkra kenünk
Küldte: csoda Dátum: 2008. március 13. csütörtök, 12:29

Akkor mit kenjünk magunkra? Mert valamivel jó védeni a bőrt... én túlzásnak tartom ezt a cikket!


-----------------------------------------------------

Re: Amit magunkra kenünk
Küldte: akralgob Dátum: 2008. március 28. péntek, 13:37

saját tapasztalat, ha elegendő vizet iszol, akkor nme szárad ki a bőröd, illetve ha esténként és reggel növényi szappannal lemosod, akkor máris tisztán tarottad.

-----------------------------------------------------
Re: Amit magunkra kenünk
Küldte: flower12 Dátum: 2008. április 16. szerda, 20:15


Gyakorló kozmetikusként egy-két dolgot hozzáfűznék a cikkhez. Az általad elemzett termék egy eléggé alsó kategóriás termék lehet, melynek előállítási költsége (természetesen reklám csomagolási, és szállítás ktg. nélkül) kb. 200 Ft-ra tehető, és valóban inkább árt mint használ.

Azt, hogy téged 22 évesen 18-nak néznek, egy nagyon jó dolog, de vajon hogy lesz ez 10-20 év múlva? Az öregedés, nem azon múlik elsősorban, hogy az ember mit ken magára, az sem teljes igazság, hogy a lényeg a táplálkozás, -ami persze nagyon fontos- mert a két legfontosabb tényező ami az öregedés jeleit befolyásolja a napfény, és a genetika. Erre jönnek még a külső belső ártalmak alkohol, dohányzás, mozgáshiány stb.

Tehát a jó krém csak egy lehetőség, ha nem voltál szerencsés az öröklésben! Örökölhetsz viszont olyan bőrt is, ami 45-50 éves korodig gyönyörű, még mindig fiatalabbnak néznek, de aztán pár év alatt duplán behozhatod a "lemaradást"! Tehát erre is gondolj!Jó tanács amikor krémet vesztek a következő dolgokat vegyétek figyelembe: Milyen gyakran reklámoz a kiszemelt termék gyártója? ( a reklám hatalmas költséget jelent, ami a fejlesztés rovására megy) Van-e saját szabadalmaztatott összetevője?++++!És könyörgöm senki ne gondolja, hogy egy tégely 2000 Ft-os termék tényleg lehet BIO!!! Vagy egyáltalán növényi!

Gondoljatok bele mennyi is manapság egy kg akár sima nem bio zöldség gyümölcs? Na ugye!
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Csevegés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron