Oldal: 18 / 19

HozzászólásElküldve: 2008. jún. 24., kedd 12:23
Szerző: Szilvi
Sziasztok!

Tegnap saját készítésű savanyú káposztát ettem, ami a saját kertünkből volt, és a saját csigánk rágta meg!
Gondoltam, ha izlik neki, nekünk sem lehet rossz :-)

Ezenkívül alma, kovászos ubi, rukkola, dió-körözött, és a főtt(sült) ételek függőségem miatt még egy magvas kifli szerepelt az étlapomon :wink:

Tegnapelött este nyers lecsót készítettem, ami egész finom lett, együltő helyemben megettem.

Vasárnap nyers töklevessel is próbálkoztam, amibe kicsit sok olajat tettem, de a kutyánk nem panaszkodott, amikor a maradékot megette!


További szép napot!

Szilvi

HozzászólásElküldve: 2008. jún. 25., szer. 17:03
Szerző: Gitta
Szia Szilvi!

Nyers töklevessel én is próbálkoztam már, nem sok sikerrel. Te hogy csináltad? Gyümölcscentrifuga vagy turmix? Az előzővel túl híg, utóbbival túl sűrű, ha meg felhígítottam, vízízű lett. Citrom, só, kapor?

HozzászólásElküldve: 2008. jún. 26., csüt. 16:08
Szerző: Szilvi
Szia Gitta!

Én turmixoltam, és ma egy fél avokádót tettem bele. Most kapor nélkül csináltam, nem is hasonlított a magyaros töklevesre, de azért jó volt. (sárgarépa zöldje, és vegan fűszersó volt benne) Lehet, hogy a leves nem jó kifejezés, mert annál sűrűbb volt. Nekem a savanyú ízt az összevágott paradicsom adta, amire ráöntöttem. Egyébként igazad van, vagy citromlét, vagy ecetet kéne beletenni. Az ecet íze magyarosabb :-)

Tegnap ismét lecsóval próbálkoztam, ami tényleg jó lett, a fiam mind megette, nem hagyott a többieknek kóstolni sem :-)

Édességgel is próbálkozom, csak nincs kedvem megenni a sok diófélét, ha nem izlik a családnak :cry:
Én datolya helyett beáztatott, és az áztatólével összeturmixolt bio mazsolát használok.

A tök nagyobb részéből pedig most csinálok rántott tököt...

További szép napot!

Szilvi

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 2., szer. 11:13
Szerző: Gitta
Szilvi! Voltál szombaton? Milyen volt?
Mi már szombat óta nyaralunk a Balatonon, sajna nem sok lehetőség van itt a nyers evésre, de próbálkozom...
Reggelire dinnye, paradicsom, ebédre jó kis saláta pirítóssal, és vacsorára főtt vega kaja. Itt inkább csak rántott sajt, rántott karfiol a maximum, amit el lehet érni.

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 7., hétf. 9:22
Szerző: akralgob
Én ma még nem ettem semmit, de amint fölkel az oldalbordám, el fog fogyni némi őszibarack :D

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 7., hétf. 11:01
Szerző: Parsifal
Mai ünnepi menü eddig: sok ásványvíz, egy sárgadinnye magvastól - de csak mert a magkörüli húsa is érett, ízes volt -, keksztorta karobos-kókuszos pudinggal selymes egri merlóval (bio) ;) Fantasztikus ízek, jól érzem magam. Hasonló élvezeteket és jóérzéseket!

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 7., hétf. 13:02
Szerző: Norci
Ötödik napja csak nyers zöldségeket és vajas pirítóst eszem, nagyon fincsi. :-) most annyi sok zöldség van, hogy tobzódik a vega: saláta, uborka, retek, karalábé, paprika, répa, hagyma, stb. fokhagymás pirítós, néha kis sörélesztő pehellyel, hm... tudom, van, aki nem szereti az illatát, de az így járt :-)

viszont nem töltök a konyhában sok időt főzéssel - nem mintha teher lenne, mert imádom, de sok egyébre is tudom fordítani a felszabaduló időt.

múlt héten viszont mákos-áfonyalekváros muffint sütöttem, arányokat szokás szerint nem tudok, mert hasraütés-szerűen csináltam: teljes kiőrlésű liszt, szódabikarbóna citrommal felhabosítva, méz, kis barnacukor, darált mák, olaj, fahéj és mézessütemény fűszerkeverék. amikor beleteszem a muffinsütőbe, csak háromnegyedig töltöm meg tésztával, rá egy kis áfonyalekvár, majd újabb kanál tészta - így belesül a közepébe a lekvár, amikor feljön a sütike :-)

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 7., hétf. 14:04
Szerző: Parsifal
Norciiiiii! Ez nagyon gusztán hangzik.. e falatok után te is az lehetsz.. kívül-belül tiszta, ínycsiklandó.. sörélesztő.. a legfinomabb! Bogi (csivava kutyuli) kedvence is.
És mivel töltöd a konyhából nyert perceket, hmm? ;)

.. hol hagytam abba? ..következett görögdinnye, majd barna-kapros-tökfőzelék, vöröshagymaszeletek és bundáskenyér (sárgaborsólisztes bundában).. egyfolytában csak nagyokat nyelek, oly finike..

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 8., kedd 16:08
Szerző: Szilvi
Sziasztok!

Gitta: Szerintem az utolsó messze a legjobb volt, bár az első alkalommal nem voltam.

Nekem is nehéz volt az üdülés, az étkezés szempontjából örülök, hogy már itthon vagyunk (bár ma rögtön a munkahelyemre jöttem, még nem láttam, mennyit nőt a gaz a kertünkben :-) )

Ma gyümölcsöket, és egy krumlis pogácsát ettem, ha hazamegyek, turmixolok egy hideg paradicsomlevest, mert nagyon jól esne...

További szép napot!

Szilvi

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 11., pén. 10:55
Szerző: Norci
Ma böjtölök, de ilyenkor is szívesen gondolok az ételre :-) és arra, hogy mit fogok főzni holnaptól :-)

Nagy sláger nálam az elmúlt hónapokban a spenótos-tejszínes tészta: leveles spenótot (fagyasztott, kis kockákban vagy gömbökben kapható) megolvasztok vajon, csak bio leveskocka (Alnatura, DM-ben kapható) megy bele, majd a liszttel kikevert zabtejszín és a végén a préselt fokhagyma... összerottyan és kész, mehet a tésztára :D

Holnap sajtmártásos tésztát csinálok a barátaimnak: besamel mártás (vízzel kikevert zabtejszín), leveskocka, és bele a növényi sajt (cheezly, füstölt és valami másik vegyesen), sűrűre összefőzve... isteni... :-)

nemrégiben vettem "sajt és túró" fűszerkeveréket és sajtot akarok házilag kikísérletezni. akinek van bevált, kipróbált receptje, ossza meg velem pls. Gábor, neked a tavalyi pizzapartin volt valami szuper kísérletezésed. ha azt bekeményítőzöm, akkor még formába is tudom "önteni"...

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 2., szomb. 20:22
Szerző: Gitta
Szilvi írta:Gitta: Szerintem az utolsó messze a legjobb volt, bár az első alkalommal nem voltam.



Szilvi! Nagyon szeretném elkérni a legutolsó alkalom leves receptjét! Megtennéd, hogy leírod nekem?

köszi, Gitta

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 2., szomb. 23:06
Szerző: Boldogsag

HozzászólásElküldve: 2008. okt. 1., szer. 14:38
Szerző: Norci
imádom a cukkinit és a padlizsánt, nem tudok betelni vele... :-) szerencsére nyáron nagy mennyiségben és olcsón be lehet szerezni, és a legváltozatosabb formában elkészíteni. nálam mindenbe kerülnek a lecsótól a rakott zöldségig, zöldségpörkölttől a tésztaételekig, töltöm, krémet készítek belőle, stb.

egyik nagyszerű és gyors étel, amit szoktam csinálni: dinsztelt hagymára rádobom a csíkokra vágott cukkinit, padlizsánt, szójaszósszal meglocsolom és puhára főzöm pár perc alatt. ezután már csak szójatejföllel (vagy napraforgómagból készült öntettel) és friss kaporral keverem össze, és már kész is. kuszkuszt/bulgurt vagy más gabona köretet szoktam mellé tálalni, és persze az elmaradhatatlan friss saláta.

A napraforgómag öntet a következő: hántolt napraforgót először csak kevéske vízzel botmixerrel elkeverek, majd kicsit állni hagyom. ezalatt megszívja magát vízzel és kifehéredik. fokozatosan lehet több vizet hozzáadni, attól függ, milyen állagra van szükségünk. aztán lehet fűszerezni bármivel, pl. én ezeket használom: citrom, szójaszósz, sörélesztő, fokhagyma, zöldfűszerek, kurkuma, stb.

lehet salátaöntetként használni, vagy rakott ételekhez, vagy "tejszínes" zöldségekhez, stb. ha hígabbra csinálom, sok citrommal, fokhagymával és kaporral, akkor mehet is a reszelt uborkára és kész is a tzatziki. :D

HozzászólásElküldve: 2008. nov. 2., vas. 19:44
Szerző: ChaserHUN
alma, banán, körte, szölő, meg még eszem egy kis tököt meg pár szem diót :)

HozzászólásElküldve: 2008. nov. 2., vas. 20:11
Szerző: Eperke
Zöld leveleket nem ettél? Úgy tudom az nagyon fontos napi szintem. Én ma szőlőt, banánt, almát, avokádós fokhagymás piritóst retekcsírával. :oops: