Oldal: 16 / 19

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 14., csüt. 11:00
Szerző: Norci
csatlakozom. éljenek a főzelékek! :nagyonfinom:
ma viszont böjt... :D

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 18., hétf. 13:00
Szerző: Apropo
Tyhű a mindenit, ez aztán finom volt :P !

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 18., hétf. 13:42
Szerző: Norci
a kálvin térhez közel, egy török boltban remek pitát lehet kapni, semmi állati nincs benne! ma rántott szejtánnal, egy kis humusszal, és rengeteg salátával (saláta, uborka, paprika, lila hagyma) töltöttem meg. hmmmm...

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 18., hétf. 21:39
Szerző: Gega23
Hol van ilyen?
El sem hiszem hogy lehet ilyet kapni itt. :D

Norci írta:a kálvin térhez közel, egy török boltban remek pitát lehet kapni, semmi állati nincs benne! ma rántott szejtánnal, egy kis humusszal, és rengeteg salátával (saláta, uborka, paprika, lila hagyma) töltöttem meg. hmmmm...

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 19., kedd 8:52
Szerző: Norci
4-6-os villamossal a ferenc körúti megállóig kell menni, ott az aluljárón le, balra és visszafelé indulni a blaha felé. :-) remélem, odataláltok. hétfőn, szerdán és pénteken van pita szállitás, 10 óra körül, akkor érdemes menni. mármint dolgozóknak délután :-)

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 19., kedd 15:46
Szerző: mandula
Török bolt és nem büfé, ugye?

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 19., kedd 20:42
Szerző: Gega23
Vagy este. :oops:
Akkor tudom melyik. A CBA-tól nem messze van, ugye?
És amúgy honnan tudod hogy nincs benne semmi "állati"? :)

Norci írta:4-6-os villamossal a ferenc körúti megállóig kell menni, ott az aluljárón le, balra és visszafelé indulni a blaha felé. :-) remélem, odataláltok. hétfőn, szerdán és pénteken van pita szállitás, 10 óra körül, akkor érdemes menni. mármint dolgozóknak délután :-)

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 20., szer. 10:34
Szerző: Norci
hát kénytelen vagyok a cimkére hagyatkozni... fehérlisztből van ugyan, ami nem túl hasznos a szervezet számára - és most enyhén fogalmaztam -, de nyilván nem minden nap eszi ezt az ember, és olykor belefér, szerintem.

igen, bolt, de az étterem is ott van valahol.

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 20., szer. 10:39
Szerző: Gega23
Aha.
Viszont ha valaki pizzát szeretne enni, akkor lehet kapni a Piszkeinél bio pizzalapot, teljes kiőrlésű lisztből, tojás nélkül. :)

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 20., szer. 12:03
Szerző: Norci
pizzatésztában amúgy sincs tojás - mármint az eredetiben... viszont élesztő van, talán ki lehetne kisérletezni szódabikarbónával ahelyett, és durumliszt és teljes kiőrlésű liszt keverékéből. ha lesz időm, kedvem, egyszer kipróbálom.

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 20., szer. 17:58
Szerző: Emese
Én kovásszal csinálom a pizzát, szetintem nagyon finom! :vacsi:
E

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 20., szer. 20:04
Szerző: Gega23
Azt hiszem ebben sincs élesztő, legalábbis van olyan terméke a Piszkeinek, amiben csak kovász van.
De nem tudom, hogy a pizzalapban van-e.

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 21., csüt. 8:35
Szerző: Norci
Emese! hogy csinálod a kovászos pizzatésztát? és kenyeret is sütöttél már élesztő nélkül?

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 21., csüt. 11:50
Szerző: giyandeva
Én egy ilyen kovász receptet találtam, szimpi mert hamar 3 nap alatt megvan. Itt találtam:
http://hazikenyer.hu/rec.php?id=0&rec_id=40

Kovász kenyérhez

Hozzávalók:
2 közepes nagyság burgonya, 4ek cukor, csipetnyi só, 25dkg finomliszt
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és felaprózzuk, majd kevés vízben puhára főzzük. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a kihűlt lében összetrjük. A kapott péphez adjuk a cukrot és a lisztet, és annyi vízet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A tálat letakarjuk és langyos helyen 3 napig pihentetjük. 3 nap után a kovász kissé savanykás illatú lesz, és a felületén kis apró buborékok képződnek. A kovász erjedésben van. A sütéshez szükséges mennyiséget kivesszük, a maradékhoz pedig egy kis lisztet és vízet adunk. Az így megmaradt kovász hűtőben kb. egy hétig tarthat el.

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 21., csüt. 11:51
Szerző: giyandeva
Itt meg egy halom infót találtam a kenyérsütéssel kapcsolatban:

http://gportal.hu/portal/emargit/