Oldal: 15 / 19

HozzászólásElküldve: 2006. aug. 3., csüt. 8:45
Szerző: Norci
tegnap nagy bajban voltam, hogy mit főzzek, végül egy kis zöldségpörkölt lett belőle rizzsel: tök, cukkini, padlizsán, répa, kukorica, borsó, paprika, hagyma, amolyan mindent bele pörkölt. Viszont köménnyel, majorannával, egy kis chili szósszal, fokhagymával dobtam fel, nagyon jó lett!

HozzászólásElküldve: 2006. aug. 3., csüt. 14:41
Szerző: Gega23
Én tegnap kölet főztem (meglepő módon), a végén beletettem őrölt köményt, curryt, morzsolt lestyánt, kis sót, aztán amikor megfőtt, összekevertem bio ketchuppal :) , és csináltam mellé egy kis salátát. :)

Hm, mennyei volt a paradicsomos köles. :)

HozzászólásElküldve: 2006. aug. 3., csüt. 17:50
Szerző: mandula
Tegnap nálunk is zöldségpörkölt volt karfiolból meg paprikából.
Ma pedig párolt káposzta köménnyel, gyömbérrel, hozzá paradicsomsaláta.

Mifelénk is van potyiszilva vagy ónabónafa, most találtam egyet a közelben, még lehet is szedni belőle.

HozzászólásElküldve: 2006. aug. 4., pén. 19:22
Szerző: giyandeva
Hmmm egy jó kis nyári tökfőzelék volt a vacsim. (A receptet beraktam a többi közé)

PS: van valakinek ötlete, hogy miként lehet még tökfőzeléket csinálni? Cukkiniszezon van a kistelken ugyanis! :D

HozzászólásElküldve: 2006. aug. 5., szomb. 11:50
Szerző: mandula
Például gyalult cukkini helyett kockára vagy csíkokra vágott cukkinivel :D Vagy hagyma nélkül korianderrel, kurkumával stb. szabdzsinak.
Különben én is hasonlóan szoktam csinálni, vagy teszek bele pl. padlizsánt is, de ez mind nem tökfőzelék.

HozzászólásElküldve: 2006. aug. 6., vas. 17:21
Szerző: mandula
Megpirítottam egy kissé a kölest főzés előtt, így egész más íze lett. Szerintem jobb, hasonlít a búzadarához. A végén kevertem bele reszelt sárgarépát, egész finom lett. :D

HozzászólásElküldve: 2006. aug. 8., kedd 11:56
Szerző: Gega23
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=911
:)

giyandeva írta:Hmmm egy jó kis nyári tökfőzelék volt a vacsim. (A receptet beraktam a többi közé)

PS: van valakinek ötlete, hogy miként lehet még tökfőzeléket csinálni? Cukkiniszezon van a kistelken ugyanis! :D

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 13., szer. 13:38
Szerző: Gega23
Ma szamósza lesz a desszert. :D (Gábornak különösen ajánlom ;) )

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 13., szer. 15:20
Szerző: Norci
hogyha a ma lesz a holnap tegnapja... :D szóval nem ma eszem, ettem, hanem majd holnap (után)... na hagyjuk :dance:
:D

az jutott eszembe, hogy rakott karfiolt úgy csinálnék, mint más rakott, vagy csőben sült zöldséget: yofuval, kis növényi sajttal, barnarizzsel közte, stb.

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 13., szer. 15:30
Szerző: Apropo
Aha, kösz!

:vacsi:

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 13., szer. 16:03
Szerző: syzygy
én ma csak szőlőt ettem - most erre vagyok nagyon rákattanva - de hát ugye együnk szezonálist...

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 13., szer. 20:43
Szerző: Gega23
Apropo: igazából úgy csinálom, ahogyan a Napfényes receptfüzetben van, nekem ez vált be. :)

Szóval felforralsz vizet, ha forr, akkor beleteszed az apróra szedett karfiolt, teszel még bele koriandert, pirospaprikát (lehet mást is, ki milyen kreatív, esetleg olajat adni hozzá), és megvárod amíg megpuhul.
Ha megpuhult a karfiol, akkor behabarod. A habarás 2 ek teljes kiőrlésű tönkölylisztből és 2 dl szójajoghurtból áll. Ezeket szépen elkevered egymással, majd behabarod a karfiolba.
Utána még meg lehet szórni petrezselyemmel, meg miegymással. :)
Nagyon finom tud lenni, és lehet variálni is a odolgot, pl. sárgarépát, brokkolit, krumplit, egyebeket lehet hozzáadni, és így még változatosabb lesz.

Jó étvágyat. :P

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 14., csüt. 9:11
Szerző: Apropo
Oké, mindenképpen kipróbálom: amúgyis eléggé főzelékes vagyok, a karfiolt pedig nagyon szeretem, vagyis a karfiolfőzelék szempontjából ez egy szerencsésnek mondható konstelláció :wink: ...

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 14., csüt. 9:55
Szerző: Boldogsag
Ha a korriandert egy kicsit megpirítod olajban vagy ghiben, izletesebb lesz.

HozzászólásElküldve: 2006. szept. 14., csüt. 10:16
Szerző: Gega23
Én is imádom a karfiolt, és a főzelékeket is. ;)

Apropo írta:Oké, mindenképpen kipróbálom: amúgyis eléggé főzelékes vagyok, a karfiolt pedig nagyon szeretem, vagyis a karfiolfőzelék szempontjából ez egy szerencsésnek mondható konstelláció :wink: ...