Jó kis olaszos... (ahogy láttam az m1 olasz sorozatát, na abban egészen mások, szebbek az emberek, - ott ugye mediterrán konyha van kevés állati tetemmel (kevesebbel, mint Hungáriában))
Én kreatívkodtam egy kicsit
diós zabpite
egy kicsit már avasodott a dió, mondom: nyersen ez nem kell, a madaraknak meg van diójuk, így mondom felhasználom vanlami hőkezelményhez. Adva volt a zabliszt (véletlenül vettük, mert egyébként van malmunk). Megőröltem a diót, kb 4 marékkal, zabliszt az vagy 6 marékkal, vízzel palacsintasűrűre kevertem, állni hagytam fél órát, aztán kicsit zablisztes sütőben megsütöttem, gázsütő legkisebb fokozatán kb. fél órán át. lehet, hogy nem is kellett volna kilisztezni a tepsit, mert szép állagú, külsejú lett a pite. Azután felszeltem, karobbal fogyasztottam. Jó próbálkozás volt. Tovább lehet fejleszteni...