Mit ettél ma?

Receptek, ételek, összetevők, főzés, praktikák (vegán és nyers receptek lejjebb)

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. szept. 14., csüt. 11:00

csatlakozom. éljenek a főzelékek! :nagyonfinom:
ma viszont böjt... :D
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


HozzászólásSzerző: Apropo » 2006. szept. 18., hétf. 13:00

Tyhű a mindenit, ez aztán finom volt :P !
Avatar
Apropo
Írogat
 
Hsz: 53
Csatlakozott: 2006. júl. 3., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. szept. 18., hétf. 13:42

a kálvin térhez közel, egy török boltban remek pitát lehet kapni, semmi állati nincs benne! ma rántott szejtánnal, egy kis humusszal, és rengeteg salátával (saláta, uborka, paprika, lila hagyma) töltöttem meg. hmmmm...
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. szept. 18., hétf. 21:39

Hol van ilyen?
El sem hiszem hogy lehet ilyet kapni itt. :D

Norci írta:a kálvin térhez közel, egy török boltban remek pitát lehet kapni, semmi állati nincs benne! ma rántott szejtánnal, egy kis humusszal, és rengeteg salátával (saláta, uborka, paprika, lila hagyma) töltöttem meg. hmmmm...
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. szept. 19., kedd 8:52

4-6-os villamossal a ferenc körúti megállóig kell menni, ott az aluljárón le, balra és visszafelé indulni a blaha felé. :-) remélem, odataláltok. hétfőn, szerdán és pénteken van pita szállitás, 10 óra körül, akkor érdemes menni. mármint dolgozóknak délután :-)
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. szept. 19., kedd 15:46

Török bolt és nem büfé, ugye?
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. szept. 19., kedd 20:42

Vagy este. :oops:
Akkor tudom melyik. A CBA-tól nem messze van, ugye?
És amúgy honnan tudod hogy nincs benne semmi "állati"? :)

Norci írta:4-6-os villamossal a ferenc körúti megállóig kell menni, ott az aluljárón le, balra és visszafelé indulni a blaha felé. :-) remélem, odataláltok. hétfőn, szerdán és pénteken van pita szállitás, 10 óra körül, akkor érdemes menni. mármint dolgozóknak délután :-)
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. szept. 20., szer. 10:34

hát kénytelen vagyok a cimkére hagyatkozni... fehérlisztből van ugyan, ami nem túl hasznos a szervezet számára - és most enyhén fogalmaztam -, de nyilván nem minden nap eszi ezt az ember, és olykor belefér, szerintem.

igen, bolt, de az étterem is ott van valahol.
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. szept. 20., szer. 10:39

Aha.
Viszont ha valaki pizzát szeretne enni, akkor lehet kapni a Piszkeinél bio pizzalapot, teljes kiőrlésű lisztből, tojás nélkül. :)
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. szept. 20., szer. 12:03

pizzatésztában amúgy sincs tojás - mármint az eredetiben... viszont élesztő van, talán ki lehetne kisérletezni szódabikarbónával ahelyett, és durumliszt és teljes kiőrlésű liszt keverékéből. ha lesz időm, kedvem, egyszer kipróbálom.
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Emese » 2006. szept. 20., szer. 17:58

Én kovásszal csinálom a pizzát, szetintem nagyon finom! :vacsi:
E
Avatar
Emese
Írogat
 
Hsz: 92
Csatlakozott: 2006. jún. 4., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. szept. 20., szer. 20:04

Azt hiszem ebben sincs élesztő, legalábbis van olyan terméke a Piszkeinek, amiben csak kovász van.
De nem tudom, hogy a pizzalapban van-e.
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. szept. 21., csüt. 8:35

Emese! hogy csinálod a kovászos pizzatésztát? és kenyeret is sütöttél már élesztő nélkül?
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. szept. 21., csüt. 11:50

Én egy ilyen kovász receptet találtam, szimpi mert hamar 3 nap alatt megvan. Itt találtam:
http://hazikenyer.hu/rec.php?id=0&rec_id=40

Kovász kenyérhez

Hozzávalók:
2 közepes nagyság burgonya, 4ek cukor, csipetnyi só, 25dkg finomliszt
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és felaprózzuk, majd kevés vízben puhára főzzük. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd a kihűlt lében összetrjük. A kapott péphez adjuk a cukrot és a lisztet, és annyi vízet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A tálat letakarjuk és langyos helyen 3 napig pihentetjük. 3 nap után a kovász kissé savanykás illatú lesz, és a felületén kis apró buborékok képződnek. A kovász erjedésben van. A sütéshez szükséges mennyiséget kivesszük, a maradékhoz pedig egy kis lisztet és vízet adunk. Az így megmaradt kovász hűtőben kb. egy hétig tarthat el.
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. szept. 21., csüt. 11:51

Itt meg egy halom infót találtam a kenyérsütéssel kapcsolatban:

http://gportal.hu/portal/emargit/
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

ElőzőKövetkező

Vissza: Receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég

cron