Oldal: 1 / 1

Csicseribors

HozzászólásElküldve: 2004. nov. 2., kedd 1:02
Szerző: gilice
Nagy kedvencem a csicseriborsó, nagyon szeretem, de nem nagyon tudom elkészíteni. Ezért sajna receptet én nem írok, mert még nem tudok. :wink: De szeretném tudni, hogy csinálják a humuszt ill. milyen egyeb finomságot lehet belőle készíteni. Amit szeretek természetesen a falafel, ettem már levesnek simán és paradicsomosan is. Ill. csípősen curryszerüen indiai étteremben. Valaki tud valami finomat?
gilice=gili

HozzászólásElküldve: 2004. nov. 9., kedd 12:13
Szerző: Tapeshvara
Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogyan lehet csicseriborsóból falafelt csinálni, mert én is szeretem nagyon, de még otthon nem tudtam csinálni recept híján. Úgyhogy aki tényleg tudja, hogyan kell elkészíteni, az írja le legyen szíves!
Elôre is köszönöm!

Üdv: Tapeshvara

HozzászólásElküldve: 2004. nov. 9., kedd 12:57
Szerző: Parsifal
A Google ezt adta ki elsőre a falafel csicseriborsó keresési szempontra:

http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat= ... yh%C3%A1ja

Íme a recept:

Falafel - csicseriborsó fasírt 2003.09.11. 13:53



Hozzávalók:
· 44 dkg csicseriborsó
· 1 kis fej vöröshagyma
· 2 evőkanál aprított petrezselyem
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 mokkáskanál őrölt koriander
· 2 mokkáskanál őrölt kömény
· 1 teáskanál sütőpor
· olaj

Elkészítése:
Előkészítési idő: 40 perc + 30 perc pihentetés + 4 óra áztatás
Főzési idő: 20-25 perc

A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk néhány órára vagy akár egész éjszakára. Másnap leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra őröljük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összenyomott fokhagymagerezdeket, a petrezselymet, a köményt, 1 evőkanál vizet és a sütőport. További 10 másodpercig turmixoljuk, amíg durva masszát kapunk.

Lefedve 30 percig pihentetjük. A falafelmassza púpozott evőkanálnyi adagjaiból gömböket formálunk, és kézzel kinyomjuk belőlük a fölösleges folyadékot. Mély, vastag aljú edényben közepes lángon felhevítjük az olajat. A falafelgolyókat nagy kanállal óvatosan az olajba tesszük, 3-4 percig sütjük őket. Amelyik aranybarnára sült, azt szűrőkanállal óvatosan kiszedjük az olajból. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, zöldségekkel pedig pitakenyérbe tölthetjük.