Oldal: 1 / 1

daragaluska

HozzászólásElküldve: 2006. jún. 29., csüt. 18:09
Szerző: Megali
Ha tud valaki egy olyan daragaluska (grízgaluska) receptet, ami használható, megköszönném....Sajna nekem úgy sikerül, hogy a külseje kifő a levesbe, azt besűríti, szinte főzelék állagúra, a belseje meg kemény marad...szóval nem sikerál...

HozzászólásElküldve: 2006. jún. 29., csüt. 20:12
Szerző: mandula
Hm, valahány grízgaluska levest láttam, szinte mind így nézett ki! :wink:

Ha a könnyű galuskához vagy szokva, nem fog tetszeni az a puritán grízgaluskapótlék tojás nélkül, amivel párszor próbálkoztam már. A munkafolyamatokat megfordítva először megfőztem a grízt (pici fűszerrel, esetleg sóval) nagyon sűrűre, majd hagytam megszilárdulni, és kiskanállal kiszaggattam. A levest már nem főzöm, mikor beletettem.
Tudom, nem ilyen szaggatott darakására gondoltál
:D

HozzászólásElküldve: 2006. jún. 29., csüt. 20:44
Szerző: giyandeva
-nemtudom, talán lehet próbálkozni a klasszikus 1:1 arányban hozáadott szójaliszt-kukoricakeményítő keverékével és kis kurkumával, hogy az illúzió is tökéletes legyen! ;)

-a lenmagból kinyert "kocsonya" esetleg, hogy műkszik még? Kérdezem :D

HozzászólásElküldve: 2006. jún. 29., csüt. 21:23
Szerző: mandula
Csak a kocsonya, vagy a lenmag is vele együtt? :)
A szójaliszt nem érződne ki nagyon belőle? Mert a búzadara íze elég semleges, a szójáét meg nem mindenki szereti.
A lenmag szerintem egészen máshogy viselkedne ilyen esetben, mert a tojásfehérje, amivel a grízt keverik, fövés közben szilárdul meg (mondom ezt úgy, hogy sose csináltam ilyet...)
De egy próbát megér :)

HozzászólásElküldve: 2006. jún. 30., pén. 15:11
Szerző: giyandeva
Hmmm... azt hiszem csak a kocsonya kell. Nemtudom a szójaliszt mennyire érződik ki, főszerkkel szerintem el lehet nyomni.
Olyan ötletem van estleg , hogy kölesből kéne galukát csinálni! valamilyen keményítővel és kukoricadarával, ez biztos összeragad, persze hossú áztatást gondolom ez sem bír... de szerintem a hagyományos galuska sem az a kifejzett ázóbajnok, vagy igen?

PS:
tojáshelyetesítésre találtam egy szupi linket:
http://www.fatfree.com/archive/1997/sep/msg00495.html

HozzászólásElküldve: 2006. jún. 30., pén. 17:26
Szerző: Megali
köszi szépen a javaslatokat. A "mandula1"-et elsőként fogom kipróbálni.. :)
előre megfőzve a grízt.... vszínű, hogy így működne.

szerintem a szójaliszt nem érződne, én szoktam keverni ételekhez és nem érzek semmit :)

Giyandeva köszi a linket.

Re: daragaluska

HozzászólásElküldve: 2016. máj. 27., pén. 9:53
Szerző: soulkeeper1234
Nemtudom a szójaliszt mennyire érződik ki
คาสิโน