Sziasztok. Bocs. Kicsit elvetettem a súlykot.
Korrigálok. Elpattant bennem a cérna nagyon... miután a sokadik ember győzködni akart hogy miért is nem megyek békejelre...
Visszatérve erre a béke témára: Azt gondolom, a békét, világbékét, a "nem háborút" nem lehet semmilyen eszközzel kikényszeríteni: se petíciókkal, se tüntetéssel, se más külső eszközzel. Azt gondolom a béke belülről fakad ( és most én ebben jól elbuktam
, mert igen kifakadtam és nem tudtam megőrizni a belső békém ) és elsősorban az emberben magában kéne megteremteni, ami aztán majd hozhatja, a szűkebb, tágabb környezetben a békét...
Ami a fél megoldásokat illeti, igen, nem hiszek bennük. Igen hiszem, hogy ki kell mondani, hogy mi az a tényleges cél, amit el akarunk érni. Lehet fiatal vagyol meg ilyenek, de én most ezt így látom. És ez nem azt jelenti, hogy nem lehet támogatni pozitív törekvéseket, de korrigáljunk és tűzzük ki a teljes (ebbnek tűnő) célt. Miért nem ala komplete az ERŐSZAKMENTESSÉG mellett foglalunk állást? ( belefoglalva az emberek, állatok, növények, a természet védelmét, a köztük lévő harmóniára felhívni a figyelmet, hogy akár ÚGY is lehetne!!! )
Persze lehet idealista vagyok... de én most ezt így látom.
Ami a "sznob" kifejezést illeti. Nem írtam, hogy aki elmegy az sznob, vagy aki egyetért a békejellel az sznob. (Nawesh a lenézést pedig már te asszociáltad ) Arra próbáltam célozni, hogy külsőség! (Ez én meglátásom persze) Igen, biztos be fog kerülni a híradóba. Beszúrják a többi hír közé, és mire végetért a híradó, a néző el is felejti... "hja volt valami protestáció, valami béke mellett" és fogalma sincs, lesz az egészről. Ilyen "bevágásokkal" nem lehet beszélni békéről, fontos dolgokról!!! szerintem. Ilyen dolgoknak órás műsoridő kéne!!! És aki ismeri a mediat tudja, hogy minden pörög mint a verkli, holnap már más lesz a "hír" egy hét múlva a kutya se fog emlékezni, hogy volt békejel. SAJNOS.
( Vagy valaki pl. emlékszik pl. mi volt a most hétfői nap főbb eseményei?? ( sajnos engem cserbenhagy az emlékezetem, annyi információ döl rám...
)
Am a gondolatok erejét illeti, nos ez megtehetjük otthon is.
mindennap. Én biztos vagyok benne, hogy nagyon sok ember imdákozik, meditál a békéért, a harmóniáért, minden élőlény jólétéért. -akár közölünk is sokan-
Ami a békekonfernciát illeti, nem voltam ott, dolgoztam. Természetesen sok út vezet a célhoz, de egyre inkább úgy látom a belsőn való dolgozás a legfontosabb, a többi a külvilágnak szól!
A vegaság terén is egyre inkább úgy látom, a belső hozzáállás a legfontosabb. Az hogy vega valaki, nem jelent semmit. Talán már a "meatout" külsősége is egyre jobban megkérdőjelezik bennem, annak ellenére hogy fontosnak tartom elvinni a vegán életmód üzenetét mindenkihez. De azt érzem egyre inkább... ez személyes dolog. És nem nagy transzparensekkel kell lobogtatni a vegánság zászlaját. Ma, amikor lényegében mindenhol elérhető minden információ, minek kardoskodni? A személyes példamutatáson mi lehet több?
Mi lehet több amikor az ember minden atomjával "sugározza" a békét, a harmóniát és a megértést?
Többek közt erre döbbentett rá a békejellel kapcsolatos vita... Hát én most így gondolom.