Gyermekáldás megfelelő táplálkozással

Családi reakciók, vegetáriánus párválasztás, anyaság, babázás, gyermeknevelés

Gyermekáldás megfelelő táplálkozással

HozzászólásSzerző: tami » 2011. máj. 3., kedd 9:44

A fogamzás elősegítését és a vetélés elkerülését ígéri egy könyv a táplálkozás megreformálása által. A könyv eredeti címe: The Infertility Diet: Get Pregnant and Prevent Miscarriage - írta Fern Reiss, kiadta a Bioenergetic Kft. A Columbia Egyetem meddőségi tanszékének vezetője úgy nyilatkozott erről a könyvről, hogy kitűnő tárháza a megfelelő étrend és a szaporodás közötti összefüggésekre vonatkozó kutatási eredményeknek.

A meddőségi kezelések átlagos költsége mintegy nyolcezer dollár kísérletenként - egy lombikbébi program költsége összesen húszezer dollár. Ehhez képest a sikeres kísérletek aránya nem éri el a húsz százalékot... Magyarországon az Országos Egészségbiztosítási Pénztár minden "humán reprodukciós eljárás" költségeiből háromszázezer forintot térít - sikertelenség esetén az eljárás ötször ismételhető. A háromszázezer forint feletti összeg, amit a pároknak kell finanszírozniuk, egyre növekszik. Drága gyógyszereket kell szedniük a lombikbébi programban résztvevőknek, hosszú időn keresztül tartó drága műszeres kezeléseken és beavatkozásokon kell átesniük. Közhely, de igaz: minden gyógyszernek és minden kezelésnek van kockázata. Ezzel szemben az egészséges táplálkozásnak csak haszna van. Nagyon egyszerűen össze lehet foglalni a könyv által ajánlott diéta alapelveit: természetes, teljes értékű, természetes tápanyagokban - vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, friss alapanyagokból frissen készült ételek, mellőzve az iparilag feldolgozott, tartósított, alacsony vagy nulla tápértékű élelmiszereket, alapvetően vegetáriánus táplálkozás, teljes kiőrlésű gabonákkal, csíranövényekkel, rengeteg zöldségnövénnyel, gyümölccsel, olajos magvakkal, szójával, némi hallal.

A fogamzási időszakban a teljesen vegán - állati fehérjementes diétát ajánlja a szerző, mert vizsgálatok hívták fel rá a figyelmet, hogy olyan országokban, ahol a tejfogyasztás rekordmagasságú, a teherbe esések aránya nagy mértékben csökken. Másik nyomós érv a tej és tejtermékfogyasztás visszaszorítása mellett: a kalcium és magnézium aránya nem ideális a tejben, ez gátolja a magnézium felszívódását, ami viszont vetéléshez vezethet. Továbbá a tej-tejtermékek a hússal együtt az egyik legveszedelmesebb méregnek, a dioxinnak a forrásai az emberi táplálékban. Az átlagos napi dioxinbevitel kilencven százaléka a tejből és a húsból kerül be az emberi szervezetbe. Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a dioxin már alacsony dózisban is csökkenti a fogamzóképességet, növeli a vetélési arányt. Gyakran segít a meddőségen a testsúly csökkentése (elhízottaknál) vagy egy-két kiló plusz (a túl soványaknál - akik a magasságukhoz ideális testsúlynál több mint tíz-tizenöt százalékkal könnyebbek).

A táplálkozási tanácsok természetesen a gyermekáldásra váró pár mindkét tagjának szólnak: a reménybeli apa egészségének és spermiumai életképességének és számának is jót tesz a jövendő kismama diétája, és együtt diétázni sokkal jobb.

www.fuggetlen.hu

Dátum: 2004. december 10. péntek, 08:00 Küldte: tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegi család, gyerekek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron