flower írta:Na, akkor pontosítok: Nekem Parika tűnik radikálisnak. Nem az összes vegán.
radikális= a gyökerénél megfogni egy problémát.
http://de.wikipedia.org/wiki/Radikalhabár sokszor leértékelö hangsullyal kombinálva használják, egy következetes cselekedet ir le ez a szó

nem "wischi-waschi", nem "kicsit vegetáriánus, kicsit nem", nem "hú ma megkivántam egy disznólábat"- hanem állandóan keresi a problémák gyökerét, és megprobálja ott kihúzni a gazt, ahol érdemes és hasznos

ezek szerint azért nem eszel húst, mert nem kivánod?
a többi értékes kijelentésedet is szivesen megválaszolom:
az étkezésed közelitett a vegán étkezéshez. de a gondolkoasod nem.
mert aki szivböl és ésszel lett vegán ÉLETMÓDÚ, az az is marad.
mert ugyanugy ahogy nem lehet rájönni sok évi küzdelem után a rasszizmus ellen, hogy még is csak utáljuk a feketebörüeket, ugyanugy nem lehet valaki vegán életmódú hirtelen ismét vegetáriánus, vagy egyéb. erröl beszélek. semmi többröl.
flower írta:Te tényleg 100%osan vegán vagy?
válasz: én legalább arra törekszem.
flower írta:Nekem van irha kabátom, a nagymamámé volt, átalakíttattuk és most én hordom, nagyon jó meleg. Soha nem fázom ebben még a legnagyobb hidegben sem. Sőt van egy másik is, ami szintén át lesz kicsit alakítva és hordani fogom.
Én ettől erkölcsileg visszamaradott leszek?
ezt neked kell tudd

mi lenne, ha olyannak ajándékoznád, aki megvenné? ezzel aktivan csökkentenéd a keresletet ilyen állatkinzó termékre. én a örökölt szörmémet infoasztaloknál használom nagy eredménnyel. lásd:

flower írta:Még jó hogy nálunk nincsenek még fanatikus terrorista vegánok, akik ha meglátnak valakit az utcán szőrmében, irhában, vagy bőrcuccban, egyből lefújják valami festékkel, leköpködik vagy mittudomén.
Hát honnan veszik a bátorságot??????
na na na

fanatikus, terrorista vegánok

de sok a jóból
szivesen hallanám a szádból, amint egy embert, aki kisgyerekeket ment meg a megeröszakolástól terroristának és fanatikusnak nevezel
tényleg jó lenne, ha megnéznél már pár filmet, hogy mi történik körülötted, hogy egyröl beszéljünk.
sajnos magyarországon még gyerekcipöben jár az állatok jogaiért vagyis a gyengék jogaiért harcoló mozgalom. de mint az osztrákoknál, hamar megnöhet, ha egy két ember felébred és aktiv lesz.
mielött leköpködnek valakit szerintem azért informálni kell.
de vannak más utak is, amik a célhoz vezetnek
hogy honnan veszik a bátorságot? ilyen félénk vagy?
én csak elbeszélgetek az ilyenekkel, de hidd el, nem kell sok bátorság ehhez. csak tudni kell, hogy ki az igazi bünös.
és hidd el, ha te ülnél születésed óta 7 hónapig egy akkora ketrecben, hogy megfordulni is alig tudsz, és a ketrectársad folyton harap, mert ö is megörült, majd 7 hónap szenvedés után egy nagy ládába dobnak és elgázositanak, majd lehuzzák a börödet, talán felébredsz még ezalatt, akkor te is másképp gondolkodal, hogy ki mit tesz és tegyen, ha egy ignoráns, arrogáns embert lát, aki a szörödet viseli.
mit tennél ha gyerekeket mészárolnának le sorban a jó meleg kabátodért? megpacskolnád a vállukat?
(tipp: egy malacnak az intelligenciája olyan mint egy hároméves kisgyereké - és a fájdalomérzéte ugyanaz, ja és egy nerc is élni akar.)