Reakciók a veget-ra

felhívások, önkéntesség, tüntetések

Reakciók a veget-ra

HozzászólásSzerző: bugi » 2010. okt. 5., kedd 21:16

Kedves Veget. Társaim!
Szerintetek mi az oka , hogyha kiderül , hogy vki veget. , szóba kerül veget. okai téma - akár közösségben, akár interneten- , gyakran agresszív megnyilvánulások, támadó megfogalmazású kérdések , értetlenség - nehezen elfogadás stb. jelenik meg? -Tisztelet a kivételnek.
Avatar
bugi
Inkább olvas
 
Hsz: 13
Csatlakozott: 2009. okt. 11., vas. 0:00


re: Reakciók a veget-ra

HozzászólásSzerző: Atomreaktor » 2010. okt. 6., szer. 9:23

Szia!

Ezen már én is sokat gondolkoztam, ez a gyakorikerdesek.hu-s kérdés is egyből agressziót és veszekedést váltott ki.

Az egyik magyarázat szerintem az, de ez csak a fórumokra igaz, hogy a magyar mentalitás sajnos ilyen. Teljesen mindegy mi a téma, szinte nincs olyan fórum, ahol ne esnének néhány hozzászólás után egymásnak az emberek. Vannak persze kivételek, pl. az NL Café-n sokkal kevesebbszer olvasok vitákat, míg az sg.hu-n rendszeres.

Szerintem egyrészt azt hiszik, hogy aki vegetáriánus, az téríteni akar és egyből neked esnek. Másrészt viszont egy kicsit hiszek benne, hogy egy minimális lelkiismeretfurdalást okoz nekik az, amikor azt mondod, hogy te vegetáriánus vagy. Valahol a lelkük mélyén, a tudat alatt megszólal egy csengő. De ezt a hangot azonnal el kell nyomniuk és ez úgy a legkönnyebb, hogy gyorsan vitatkozni kezd, hogy mennyire hülye vagy, mi vagyunk a tápláléklánc csúcsán, arra vannak az állatok, hogy megegyük őket, stb.

Olyannal is találkoztam, aki tényleg érdeklődve kérdezte, hogy miért vagyok vegetáriánus, mi a jó benne, stb. és mikor elmondtam a véleményemet, akkor már kiakadt, hogy én téríteni akarok. Pedig csak azt mondtam el, hogy miért lettem az.

Szóval a lényeg, hogy szerintem egy minimális lelkiismeretfurdalást okozunk nekik :)
Ráadásul a média is ellenségünk, mert milyen példaképek szerepelnek a tévében? Az olyan embert, aki valami jót próbál tenni, lenézik és kiközösítik. Akkor leszel valaki, ha beállsz a sorba, ha bedarál a rendszer. Ha nem lógsz ki a sorból. És csak a sugallt példaképeknek próbálsz megfelelni: új autó, sok fogyasztás, férj/feleség megcsalása, karriercsinálás, haverok, buli, szingliség, ivászat, lazaság, stb. Azt, hogy a tulajdonságaidtól vagy egyedi, szinte teljesen elfelejtették az emberek. A sugallat szerint egyedi attól vagy, ha más a farmerod, más az autód, a telefonod, hajszíned, stb. Ha valaki nem áll be a sorba, azt kitaszítja magából a rendszer. Persze nem a rendszer ellen kell feszülni, hanem inkább a megváltoztatására törekedni. Talán a vegetáriánusok a változtatni akarók táborába tartoznak, de ezt a többiek nem nézik jó szemmel. Ők azt akarják, hogy te is teljesen a rendszer része légy.

De lehet, hogy kicsit túlbonyolítottam :))))
Avatar
Atomreaktor
Inkább olvas
 
Hsz: 12
Csatlakozott: 2010. ápr. 19., hétf. 0:00

re: Reakciók a veget-ra

HozzászólásSzerző: Atomreaktor » 2010. nov. 6., szomb. 13:19

na ezt a témát "jól kibeszéltük" :lol:
Avatar
Atomreaktor
Inkább olvas
 
Hsz: 12
Csatlakozott: 2010. ápr. 19., hétf. 0:00


Vissza: Akciók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron