Akciók

felhívások, önkéntesség, tüntetések

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2007. máj. 16., szer. 12:57

Kedves VEG-esek

A segítségeteket szeretném kérni! Védjük meg a természetet a qvadosoktól!

Ez volt a kiinduló cikk:
http://www.fn.hu/gazdasag/0705/gyilkoss ... 162875.php

Ez a honlapjuk:
http://quad.vilaga.hu/

IDE LEHET ÍRNI:
Címzett: solymarvar@t-online.hu
Másolat: solymarkert@t-online.hu

Kérlek benneteket hoigy ti is ragadjatok billentyűt és írjunk sok tiltakozó levelet!
Ezzel az állatokért és a természetért is tehetünk!

Köszönöm, Gábor

PS: ha valaki írt, íja be ide. csak hogy következő legyen hány petíció születet.
köszi.


EZT ÍRTAM:
"Tisztelt Qvaddos társadalom!

Olvastam önökről a Figyelőneten
(http://www.fn.hu/gazdasag/0705/gyilkoss ... 162875.php)

És elolvastam a honlapjukat (http://quad.vilaga.hu/) és amiket írtak az
antiquaddosokról...

Nos a következő lenne az észrevételem a témához:

- Teljesen mindegy milyen terepen mennek ezekkel a masinákkal, a zajszennyezés jelentősen károsítja az élővilkágot. pl. az énekesmadarak úgy megijednek hogy soha nem térnek vissza a fészkükbe.

-A qvad kipufogója által kibocsátott gázok szintén szennyezik az élővilágot! A kifolyó olaj, benzin vagy más származék akár ökológiai katasztrófát is okozhat egy mikro környezetben! Különösen patakokon áthajtva.

-Nem igaz amit önök állítanak hogy a széles gumi, kíméli a talaj. Többször szemtanúja voltam erdőben látva a feltépett erdei talajt. Mit gonddolnak mikor gyógyulnak be ezek a sebekek? A földben állatok élnek, mi több növények ! Ahol végigment egy qvad ott növény több évig nem nő!!!


Tisztelt honlapszerkesztők: Értékelném ha észrevételeimet feltennék a honlapjukra, hogy más qvaddos is elgondolkodhatna a leírtakon.

Értékelem a természet szeretetüket, de nem egyszerűbb és mellesleg lenne ezt 2 lábon megtenni? Vagy ha már lusták, kérem válasszanak kevésbé környezet terhelő megoldást: pl. üljenek fel egy lóra....

Saját tapasztalatból tudom hogy a qvad a "normál" természet járóknak milyen kellemetlen. Többször volt tapasztalatom a Mátrában - Kékestető közelében - ahol ilyen masinákkal száguldoztak. Non sztop csak az elhúzó motorbőgést hallottam. El is ment a kedvem a Mátra meglátogatásától... No komment. Van egy csöpp empátia érzékük akkor ugye megért...

És mi a kérésem? Az hogy a qvad legyen életmentő eszköz, vészesetben NE SPORTESZKÖZ !!!

Tisztelettel, egy higgadt antiqvaddos"
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


HozzászólásSzerző: Gega23 » 2007. jún. 14., csüt. 14:06

Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2007. aug. 24., pén. 11:30

Ez elég szomorú...

A Nagymező u-i horror folytatódik...
A levlistáról egy hozzászóló.

"Sziasztok!

Nagyon röviden szólok a tegnapi lakossági fórumról:

A fórumra felvonult az önkormányzattól kb. 25 ember, köztük szép számmal képviselők is, valamint a beruházó képviselője (mosolygós hölgy) is jelen volt a pulpituson. Ott volt “a még hivatalban levő” jegyző is. A lakosság és egyéb érdekeltek részéről volt kb. 55 ember lehetett. Talán több is.

5-től fél hétig szabott időt az önkormányzat. Elképzelésük szerint bemutatták volna, hogy milyen szép mélygarázs fog épülni az utcában és utána lehetett volna kérdéseket feltenni. Mielőtt Verók belekezdett volna a beszédbe Illés Zoltán is hozzászólt a lebonyolítás menetéhez, kérve, hogy legyen korlátozva a tájékoztató szövege, így biztositva az időt a hozzászólásokhoz.

Ezután Verók úr elkezdte a forgatókönyv szerinti szövegét Ádámtól és Évától, majd lányos zavarában elfelejtette, hogy a kérdőív eredményét akarta ismeretetni.
Ekkor jeleztük, hogy mi nem a mélygarázs tervéről akarunk beszélni, hanem arról, hogy nem akarunk ide mélygarázst és miért nem.

Ettől függetlenül Verók ismertette a júliusi kérdőív eredményét. 1800 Nagymező környékén kiküldött kérdőívből 272 érkezett vissza (nem tudni mennyi névtelen). A kiértékelés szerint a többség mélygarázst akar. Erre jeleztem neki, hogy 122 aláírás gyűlt össze a Nagymező és Király utcából pár nap leforgása alatt, akik tiltakoznak a mélygarázsépítési hozzájárulás megadása ellen. További 10 nem kerületi lakos csatlakozott a tiltakozó aláíráshoz.

Erre válasz már nem érkezett a polgármestertől. A lakók és Illés Zoltán mondták el érveiket a mélygarázs ellen. Ellenérvek nem hangzottak el az önkormányzat részéről. Semmivel nem tudták indokolni, és alátámasztani, hogy ide kell mélygarázs, csak azzal, hogy erről már döntés született. Nem cáfolták, hogy a döntés eszement és őrült. Inkább hallgattak, mélyen és nagyokat.

A lakossági hozzászólásokat tapssal köszönötte az egyétértő hallgatóság. Válasz a felvetésekre nem érkezett az önkormányzattól. Amint azt a végén összefoglaltam, mielőtt még kikapcsolták a mikforont: megsemmisült az önkormányzat.

Sajnos ettől még meg fogják szavazni a hozzájárulást jövő héten. Verók úr ugyanis kijelentette, hogy ő személyszerint megszavazza a hozzájárulást. A többiek pártfegyelemből mellette voksolnak.

Bár Bajor Zoltán azt mondta nekem: “azért tartanak lakossági fórumot, mert tudni akarják, mit akarnak az itt lakók”; sajnos kiderült: az önkormányzatot nem érdekli mit akarnak az itt élők és mi ésszerű, induljon a beruházás és akkor fellélegezhetnek.

Mi történt tegnap este óta:

1. Eljuttattam egy levelet Verók Istvánhoz, melyben kértem, hogy a hozzájárulásról a döntést halasszák szeptemberre, valamint, hogy tárgyaljon velünk a hozzájárulás megadásának feltételeiről. Kértem, hogy találkozhassak vele pénteken délelött, de erre már kaptam választ, hogy nem ér rá.

2. Ma este megtudjuk, hogy napirendre tűzik-e a hozzájárulást a jövő heti képviselő-tesületi ülésen.

3. Telefont kaptam, hogy a fővárosi önkormányzat szeptember 4-én fog több szakértőből álló egyeztetést tartani a fasorról az eltérő vélemények miatt. Érdeket módon erre nem hívták meg a Nagymező utcát, a Védegyletet és a Levegőmunkacsoportot.

Mit tervez tenni az Egyesület:

1. Szerdán demonstrációt fogunk tartani

2. A demonstrációra meghívjuk a sajtót és tájékoztatjuk őket, mit művel az önkormányzat

3. Előkészítés alatt áll egy újabb jogi beadvány, melyet 29-ig meg fogunk csinálni.

Őszintén bízom benne, hogy az önkormányzat így nem fog dönteni 30-án a hozzájárulás megadásáról. De a döntő ütközet a szeptember 4-i szakértői egyeztetés. Ott ugyanis kimondhatják, hogy ki kell vágni a fákat, mivel többségében az önkormányzat és a beruházó szakértői lesznek.

Jól megkomponált haditervvel állunk szemben. És óriási az önkormányzat túlereje. Nekünk csak a nyilvánosság lehet a fegyverünk.

Augusztus 29-én szerdán délután 17-kor várunk mindekit a demonstráción a Nagymező u-ban."
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2007. dec. 19., szer. 19:59

On-Line petíció Rám ahídjának megmentéséért

http://www.hindujagruti.org/activities/ ... ramsetu/#5

Kérlek, segíts te is. (A Főoldalon eg yírásom is erről a témáról szól)
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2010. jan. 25., hétf. 22:14

Sziasztok!

Itt egy kis leírás, mi is történik most Indiában.
http://href.hu/x/bbh7

Tudom hogy India nem éppen a szomszédban van, de most úgy érzem ennyit
megtehetünk, hogy aláírjuk ennek a csodálatos szent helynek a védelme
érdekében ezt a petíciót:
http://tinyurl.com/y8kfnel

Remélem sikerül megvédenünk ezt a felbecsülhetetlen értékű lelki
világot az eredeti szépségében. Ne hagyjuk, hogy a gazdag emberek
lobbija itt is győzzön.

Köszönjük!
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2010. márc. 26., pén. 21:40

Föld Órája

www.earthhour.org
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Előző

Vissza: Akciók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron