autómentes nap

felhívások, önkéntesség, tüntetések

aut

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 20., kedd 15:28

Volt-e valaki vasárnap az Autómentes Napon az Andrássy Úton?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 21., szer. 10:44

Mi a véleményetek az autómentes napról? Jónak találjátok-e az alapgondolatot? Szükség van-e a forgalom csökkentésére? Szükségét érzitek-e változtatásnak a közlekedési szokásokban? Éreztek-e kapcsolatot a vegetáriánus életmód és az autózás között?

Köszönöm, hogy foglalkoztok a kérdéseimmel.
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 21., szer. 15:16

Fontos! Nagyon fontos! Mondom ezt úg yis, hogy használok kocsit :?

A problémám az volt, hogy pl. egy Autómentes Civil programot sem lehet autók nélkül megszervezni: autókkal, darukkal teherautókkal vitték ki az Andrássy Útra az eszközöket :cry: Én legalább annyit tudtam tenni, hogy tudatosan vonattal utaztunk, nem pl. autóval :idea:

De jó volt, hogy nem volt ott autóforgalom.

Egy vegetárius ember (szerintem) felelősséggel tartozik a világ folyásáért és törekednie kell arra, hogy minél kevésbé szennyezzük a Földet.

ha valami csoad folytán csak elektromos autók közlekednének a városokban, akkor is kelleen autómentes nap, mivel az autók miatt élhetetlenek a városok és nagy azsúfoltság :oops:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. szept. 21., szer. 15:31

Én nem tudom magam rászánni, hogy megtanuljak vezetni. Kicsit taszít...
Nagyon szeretek tömegközlekedni. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 21., szer. 17:41

Én meg szeretem a kényelmes autókat... De kis távokra gyalog megyek, tehát városon belül gyalog.. jó én nem Pesten lakom, így könnyű nekem. Az elektromos meg a vízüzemű autó nem hozna sok pénzt az olajiparnak... amúgy már rég bevezették volna. De én támogatom! Bárcsak bevezetnék. Előbb utóbb pedig rá fogunk ezekre kényszerülni.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. szept. 22., csüt. 17:04

Én sem tudom magam rávenni, hogy vezetni tanuljak, inkább tömegközlekedem. Azt biztonságosabbnak találom, nem okoz balesetet, ha fáradt vagyok, és persze környezetkímélőbb.

Sokaknak viszont tényleg szükségük lenne autóra. Például aki olyan helyen lakik, amit tömegközlekedési eszközzel nehéz megközelíteni. Vagy akinek kicsi gyerekei vannak - nem irigylem azokat, akik teszem azt a hidegben várakoznak a babakocsival, és szállnak át egyik buszról a másikra.
Az elektromos autó nekem is jobban tetszene
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. szept. 28., szer. 10:48

Föld Anyánk kedvéért - megfontoltan közlekedve
A lehetséges utópiám egy része...

Úgy látnám szívesen, ha a nagy tömegek megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtó és elfogadhatóan környezetkímélő (állandó/gyorsan megújuló energiaforrásból táplálkozó; ember hajtotta, vízzel működő, napelemes, szélbefogó stb.) tömegközlekedési eszközökön utaznának, és a szállítást is így végeznék. Lehet, hogy kisebb a sebesség, de biztonságosabb is. Egyébként hova ez a nagy sietség? ... Szerintem lassítani kell az emberiségnek, mert a nagy rohanásban túl sok megy "a szeretet rovására". Előnysorrend: kötött pályás-, víziutak, és a többi csak ezután. Autó többnyire taxiként, esetleg kölcsönözve lenne célszerű. A települések közötti forgalom nagyrészt vasúton és vízi úton történne, a városokon belül pedig gyalog, kerékpárral, és villamoson, buszon. A metró föld alá megy, a repülő a levegőbe, pedig nem vagyunk giliszták, sem madarak. Ha ezekkel baj van, nincs menekvés. Sajnos (mondhatnám természetesen) előfordul. Nem lehet büntetlenül ennyire átalakítani a világot, mert akkor előbb utóbb bekövetkeznek a katasztófák. Nincs ártatlan felnőtt ember! Csak gondoljunk a katasztrófákra, vagy a filmekre...
Úszni mindenkit meg kellene tanítani, ha vízi utakra mennének.

<i>" "Szemet-szemért, fogat-fogért, kezet-kézért, lábat-lábért, égetést-égetésért, sebet-sebért, Életet-életért, halált-halálért."
Mert a bűnnek zsoldja a halál."</i> - mondta Jézus.
-Gondoljunk csak bele, mennyi szenvedéssel jutottunk erre a fejlettségi(?) szintre! Szerintem éppen elég a bányászat okozta szenvedésekbe belegondolni. Az így szerzett nyersanyagok ugyanis a mai tárgyaink, eszközeink alapanyagai, mindenben benne vannak. Borzasztóan erőszakos módon szerezzük őket. Mennyi fa és más növény, mennyi állat és ember szenvedett, halt meg ezekért! És ez most is tovább folytatódik... Ezek a szenvedések azonban már a bűnök zsoldjai.

Jézus útmutató szavai az Esszénus Béke Evangéliumból:
<i>"- <b>Szeressétek</b> a ti Mennyei Atyátokat és <b>a ti Föld Anyátokat(!!!!) teljes szívetekből és lelketekből.</b> És szolgáljátok Őket úgy, hogy angyalaik is szolgálhassanak titeket. Legyen minden cselekedetetek az Istennek szentelve. És ne tápláljátok a sátánt, mert a bűnök zsoldja a halál. De Istennél vagyon a jónak jutalma, az Ő szeretete, amely az Örök Élet tudása és hatalma."</i>

Parsifal
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 28., szer. 11:16

Én amúgy hajópárti vagyok. Igaz már repültem kétszer, de most már nem ülnék gépre. Mert nem tudok repülni... meg sok a terrorista..stb úszni viszont annál inkább, na de persze nem a jéghideg atlanti-óceánban. . . meg a cápák közt valahol. Szóval a hajó nekem szimpibb mint a repcsi. Sokkal. Csak legyen rajta mentőcsónak... khmm
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00


Vissza: Akciók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron