zsolidodd írta:Váááááá! Ez nagyon durva! Ha ez igaz akkkor nagy a baj, mert ez az a dolog amiről nagyon nehéz lesz leszoknom ilyen apróságok terén mint pizza, spagetti, lasagna, meg ilyenek...Köszi szépen a linket!
Eddig nem igazán volt vészes, ha mondjuk étterembe mentünk: szépen néztem a pincérnőre és szépen megkértem, hogy ne használjon tojást a sajt panírozásához...de most? Otthon elvagyok a kajáimmal, a barátaim is mindig meglepnek valami kajával (imádom ahogy főznek:)) de ez húzós lesz... mindegy. Majd ezt is megoldom valahogy! (pl. kérek 1 banánt:))
nem kell leszokni a pizzáról. mi magunk csináljuk. van sajt alternativa is, akinek mindenképp kell valami amit a pizzára szór....tofu is jó sajt pótló lehet...
a spagettit imádom mai napig is. a paradicsomszószt olivaolajjal és oregánóval készitjük. hogy ha van kedven, teszek a spagettiszószba, vagyis elötte megpárolok cukkinit és répakarikákat. és jó sok foghagymát!
én tisztára foghagymafüggö vagyok
ja és élesztöpehellyel meg lehet szórni a spagettit. ennek parmezánhoz hasonló ize is van.
de a legfinomabb a spagetti, semmi mással, csak olivaolajban szétnyomott foghagyma, és füszersóval megszórva. ide is lehet még olivadarabkákat és élesztöpelyhet rászórni...hmmm...
lasagna az a barátom specialitása. a hús helyett vehetsz tofut vagy szójadaráltat. de nagyon finom a zöldséges lasagne és a spenotos is!
és nem kell különben a palacsintába se a tojás se és a tej se. a tej helyett sojatejet vagy zabtejet használaok.
fel a fejjel, nem is nehéz a vegan életmód...csak akarni kell.
üdv
parika