precedens eset

Hulladékprobléma, környezetvédelmi akciók, környezetszennyezés

precedens eset

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. márc. 22., szer. 17:21

Gyűjtsük a környezetvédelem terén elért eredményeket, precedens eseteket!!!

Rögtön egy aktualitás:

<b>Nyolc hónap fogház denevérölésért</b>

Az épület felújítást követően a pincéből kerülhetett a lakóház előtti járdára egy sérült denevér Miskolcon a Vörösmarty utcában, amit egy járókelő jókedvűen agyonvert.

A Miskolci Bíróság dr. Szabó József vezette tanácsa a büntetőeljárás során megállapította, hogy a negyvennégy éves vádlott természetkárosítást, és állatkínzást követett el, amikor a nemzetközi jog által is védett denevért egy bottal agyonvert és megtaposott. Bár a vádlott azt elismerte, hogy amikor családjával elhaladt a denevér mellett, az állatot megpiszkálta. Tagadta azonban, hogy bántotta, megölte volna a földön fekvő állatot. A szemtanú azonban arról számolt be, hogy a férfi előbb sárral dobálta meg a denevért, majd a kezében lévő vastag bottal lesújtott az állatra. Közben még nevetett is. Amikor pedig a tanú szóvá tette a brutális állatölést, a vádlott csak ennyit mondott: "Jó volt, ugye!"

A bíróság a tanúvallomások és más bizonyítékok alapján a minap úgy határozott: a vádlott elkövette a bűncselekményt. Ezért ötvenezer forint pénzbüntetésre, meg nem fizetés esetén 250 napi fogházra ítélte a férfit.
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


Vissza: Környezetvédelem

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron