Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

HozzászólásSzerző: Simon Judit » 2015. okt. 29., csüt. 0:04

Palacsinta tészta hozzávalók: 6-8 palacsintához
- 15 púpos kanál kukorica liszt
- 8 kanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- egy nagy kanál lenmag
- pici só
- víz

Padlizsános töltelék:
- 2 db nagyobb padlizsán,
- ha szeretjük 30dkg gombát is tehetünk bele vagy cukkinit
- egy nagy fej hagyma
- 2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika,vagy füstölt paprika, ö. kömény
- só, bors, olaj
Paprikás öntet:
- Valamilyen növényi tejföl, joghurt –a kicsiből kettő legyen, hogy legyen elég
- pirospaprika
- só, bors
- kapor
A díszítéshez pedig egy kis póréhagyma, pritamin paprika, vagy petrezselyem nagyszerű lesz.
S ha mindezek megvannak, akkor vágjunk is bele.
Először a palacsinta sütés indul. Az előbb elhangzott hozzávalókat, a lisztet, a lenmagot, az olajat egy mélyebb tálba teszem, átkeverem és annyi vizet öntök hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen. Óvatosan adagolom a vizet hozzá. Először még csak kézi keverővel simítom ki, majd mixerrel is homogenizálom. Elvileg akkor jó a tészta, ha a kanálon már kicsit megtapad és nem folyik le azonnal. Az olajat és a lisztet, meg a vizet bármikor adagolhatjuk a tésztához, ha még állítani kell az állagon.
Pici olajjal felhevítem a palacsintasütőt és indulhat is a sütés. Lassabban sül, mint az átlag palacsinta, tehát türelmesen. És nem biztos, hogy dobálni lehet- ez mindig változó- így ajánlom a hosszúkás átfordító használatát. Ha megsültek a palik, akkor érdemes lefedni őket, mert így nem száradnak ki, nem törnek szét és sokkal könnyebben tudjuk majd hajtogatni.
Következhet a töltelék.
Megtisztítom a padlizsánt, a hagymát, a fokhagymát, választhatóan a gombát és cukkinit is. A padlizsánt, apró kockákra vágom, olajon jól megpirítom, majd hozzá teszem az apróra vágott hagymát, hagyom őket összemelegedni, aztán jöhet a felkockázott paradicsom. Összerottyanásig egy kis vízzel főzöm, hozzáadom a fűszereket, só, bors, pici kömény, pirospaprika, füstöltpaprika. Olyan sűrűbb pörkölt állaga legyen. A végén pedig belenyomom a fokhagymákat.

Az utolsó pedig a paprikás öntet.
Hihetetlen egyszerű és zseniális. Tehát kiöntöm egy kis mélytálkába a joghurtomat, keverek bele egy kis sót, borsot, pirospaprikát, apróra vágott kaprot, pici vizet, ha folyósabban szeretjük ééés nem csoda nem ámítás készen is vagyunk.
Most már csak az összevarázsolás van hátra.
A palacsintákat meg töltjük tetszőleges formában a padlizsános pörköltünkkel, meglocsoljuk a paprikás öntettel, megszórjuk egy kis póréhagymával és petrezselyemmel ééés készen is van a z ínycsiklandó ebédünk!
Kívánok nagy kedvet mindenkinek az elkészítéshez!
Simon Judit
Inkább olvas
 
Hsz: 15
Csatlakozott: 2015. feb. 4., szer. 21:19


Vissza: Egyéb

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron