Felszolgálási idő: 0
Elkészítési idő: 12-14 óra
Főzési idő: 5 perc
Kategória: _Egyéb
Fajtája: vegán
Bemutatás
Nagyon divatos manapság a szejtán. Valóban egy különleges és mellesleg sokrétűen felhasználható alapanyag, mely mellesleg nem bonyolult elkészíteni. Igaz időigényes. Viszint otthon készítve lényegesen olcsóbb mint a bioboltokban kapható változatok...
Hozzávalók
-liszt kb 0,5 kg -vegeta vagy zöldséglé -sok idő: egy éjszaka és némi idő a tészta begyúrásrára, a kiázatáshoz és kifőzéshez. -ötlet, hogy mit csinálj a friss szejtánodból!
Elkészítés módja
A lisztet kis vízzel közepes keménységűre gyúrunk. Hideg sima vízzel teli tálba tesszük, hogy ellepje a tésztát; egy éjszakáig ázzon, de minimum 4 órát! Másnap kimossuk belőle a keményítőt folyó víz alatt, amíg a víz tejszerű lesz. Ezután beleszaggatjuk a fővő zöldséglevesbe vagy vegetás vízbe, ízlés szerint további fűszerekkel fűszerezzük. (készíthetünk belőle barssóit, süthetjük, egyéb feltétek...)
Tápérték info
Teljes értékű növényi fehérjét tartalmaz, magas tápanyagtartalommal.
Forrás: hallottam
Beküldte:: giyandeva , Sunday, February 26. 2006 - 20:37:42