Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1/2 óra
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: lakto-vegetáriánus
Bemutatás
Karfiol és körte? Nem sülve... csak főve... És nem is rossz páros!
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre:
1 nagyobb karfiol, 2-3 db körte, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kis darabka friss gyömbér, 2 evőkanál olaj, só, 1 teáskanál curry-fűszerkeverék, pici cukor, pár csepp citromlé, egy csokor petrezselyemzöld, 2 teáskanál étkezési keményítő, 1 löttyintésnyi tejszín.
Elkészítés módja
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és sós vízben előfőzöm. A körtét meghámozom és darabolom. A hagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért az olajon sóval dinsztelem. Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a curry-keveréket is, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az előfőzőtt karfiolt, a körtedarabokat. Sózom, citromlét, cukrot vizet adok hozzá. (Nem a főzőléből adok az ételhez, mert így kevéssé lesz "bántó" a karfiol...) Visszatéve a tűzre addig főzöm míg puha lesz a karfiol egészen. Végül tejszínt öntök bele és kevés vízzel elkevert keményítővel kicsit besűrítem a levét. Rizzsel vagy tésztával tálalom.
Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Sunday, August 05. 2007 - 10:47:11