Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Hozzávalók
köles lencse víz idényzöldségek fűszerek esetleg tengeri só
Elkészítés módja
A lencsét és kölest külön készítjük el. A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd szűrőben folyó- és lábosban bő vízzel átmossuk. Csak ezután főzzük meg bő vízben, babérlevéllel, só nélkül. A kölest is jól átmossuk, majd a lencse leszűrt levével együtt négyszeres vízmennyiséggel felengedjük. Ekkor beleteszünk apróhagymát, karikára vágott vegyes zöldségeket, burgonyát és felforraljuk. Takarék lángon kb. 10 percig főzzük lefedve, olykor óvatosan megkavarva. Ha megpuhult, fűszerezzük majorannával és tengeri sóval, majd hozzákeverjük a kész lencsét. Kb. 35 perc alatt elkészíthető. Tormás céklasalátával tálaljuk és meghintjük őrölt szezámmaggal. Nyers Csaba natúrszakács receptje
Tápérték info
tápláló
Forrás:
Beküldte:: Parsifal , Friday, July 08. 2005 - 10:27:37