Köles-lencse egytál (vegán)

Köles-lencse egytál (vegán)

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. júl. 31., vas. 11:50

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán


Hozzávalók
köles lencse víz idényzöldségek fűszerek esetleg tengeri só

Elkészítés módja
A lencsét és kölest külön készítjük el. A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd szűrőben folyó- és lábosban bő vízzel átmossuk. Csak ezután főzzük meg bő vízben, babérlevéllel, só nélkül. A kölest is jól átmossuk, majd a lencse leszűrt levével együtt négyszeres vízmennyiséggel felengedjük. Ekkor beleteszünk apróhagymát, karikára vágott vegyes zöldségeket, burgonyát és felforraljuk. Takarék lángon kb. 10 percig főzzük lefedve, olykor óvatosan megkavarva. Ha megpuhult, fűszerezzük majorannával és tengeri sóval, majd hozzákeverjük a kész lencsét. Kb. 35 perc alatt elkészíthető. Tormás céklasalátával tálaljuk és meghintjük őrölt szezámmaggal. Nyers Csaba natúrszakács receptje

Tápérték info
tápláló

Forrás:
Beküldte:: Parsifal , Friday, July 08. 2005 - 10:27:37
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron