Zöldségfeltét (vegán)
Elküldve: 2012. aug. 31., pén. 9:39
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: fél óra
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Zöldségfeltét rizshez, tésztához, kuszkuszhoz, bulgurhoz, stb.
Hozzávalók
tetszés szerinti zöldség, pl. cukkini, padlizsán, paprika, répa, káposzta, stb.
2 fej hagyma
kevés olaj
bio margarin
fűszerek: bazsalikom, oregánó, majoranna, babérlevél, bors, kömény, pirospaprika, kurkuma - én ezeket mind beleszórom, de bármelyik kihagyható
citromlé
sörélesztő pehely
fokhagyma
Elkészítés módja
A hagymát szeletekre vágva kis olajon megdinsztelem, amikor kész, rádobom a szeletekre, kisebb darabokra vágott zöldségeket, majd megfűszerezem és megfőzöm.
Mikor félig kész, belerakom a bio margarint, ettől kicsit krémesebb lesz, a sörélesztő pelyhet. A végén a zúzott fokhagymát teszem bele, hogy az ne főjön szét, majd a legvégén a citrommal adok neki pikáns ízt.
Tipp: első nap ehető rizzsel, másnap pedig össze szoktam turmixolni, és mehet a tésztára.
Csak cukkiniből és paprikából készítve, bazsalikommal, oregánóval és citrommal fűszerezve nagyon jó szósznak.
Ha valaki sok répát tesz bele, és a fenti fűszereket, akkor vadas jellegű lesz.
Forrás:
Beküldte:: Norci , Thursday, April 26. 2007 - 09:36:05
Elkészítési idő: fél óra
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Zöldségfeltét rizshez, tésztához, kuszkuszhoz, bulgurhoz, stb.
Hozzávalók
tetszés szerinti zöldség, pl. cukkini, padlizsán, paprika, répa, káposzta, stb.
2 fej hagyma
kevés olaj
bio margarin
fűszerek: bazsalikom, oregánó, majoranna, babérlevél, bors, kömény, pirospaprika, kurkuma - én ezeket mind beleszórom, de bármelyik kihagyható
citromlé
sörélesztő pehely
fokhagyma
Elkészítés módja
A hagymát szeletekre vágva kis olajon megdinsztelem, amikor kész, rádobom a szeletekre, kisebb darabokra vágott zöldségeket, majd megfűszerezem és megfőzöm.
Mikor félig kész, belerakom a bio margarint, ettől kicsit krémesebb lesz, a sörélesztő pelyhet. A végén a zúzott fokhagymát teszem bele, hogy az ne főjön szét, majd a legvégén a citrommal adok neki pikáns ízt.
Tipp: első nap ehető rizzsel, másnap pedig össze szoktam turmixolni, és mehet a tésztára.
Csak cukkiniből és paprikából készítve, bazsalikommal, oregánóval és citrommal fűszerezve nagyon jó szósznak.
Ha valaki sok répát tesz bele, és a fenti fűszereket, akkor vadas jellegű lesz.
Forrás:
Beküldte:: Norci , Thursday, April 26. 2007 - 09:36:05