Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 30
Főzési idő: 10
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Egy újabb igazi indiai étel. Friss, csípős, ízletes. Nem lehet otthagyni.
Hozzávalók
-egy közepes lábas összevágott spenót
-250 gramm vöröslencse, beáztatva kb 20 percre
-3 közepes paradicsom
-hegyes csípős paprika és chilly, vérmérséklet szerint
-1 pohár kókusz reszelék
-1 ujjnyi friss gyömbér, durvára reszelve
-1 közepes vöröshagyma/újhagyma - ízlés szerint
-olaj
FŰSZEREK:
-1 kiskanálfekete mustármag
-1/2 kiskanál római kömény
-1/2 kiskanál kalonji (fekete hagymamag)
-1/2 kiskanál koriander - őrőlt
-1/3 kiskanál fahéj - őrőlt
-1/3 kiskanál szegfűszeg - őrőlt
-1/3 kiskanál szerecsendió - őrölt
-1 kiskanál kurkuma
-friss koriander zöld / petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés módja
Az egész fűszereket forró olajon megpattogtatjuk, majd beleöntjük a vöröslencsét és némi vizet hogy oda ne kapjon. Jöhet az összes többi fűszer, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, kivéve a kókusz reszeléket. Fedő alatt összepároljuk. Figyelem! Figyeljünk oda hogy a spenót nehogy szétfőjön, csak addig pároljuk amíg kicsit összeesik, nem kell szétfőnie, ahogy a paradicsomnak se! Legvégén hozzákeverjük a kókusz reszeléket és a friss zölddel díszítjük ételkölteményünket!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Forrás: saját
Beküldte:: giyandeva , Tuesday, July 22. 2008 - 19:27:39