Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Az olaszok imádják a rizottót... érdemes idehaza is előrukkolni valami különlegességgel
Hozzávalók
-2 dl barnarizs/basmati rizs/jázmin rizs stb.
-2 dl zöldborsó
-1-2 szem paradicsom
-0,5 mk kakukkfű/rozmaring
-0,5 mk oregánó
-0,5 mk bazsalikom
-1 ek hidegen sajtolt olaj
Elkészítés módja
1-2x mennyiségű vízben feltesszük a rizst főni, amikor már majdnem kész a rizs tetejére rászorjuk a morzsolt fűszereket, majd elterítjük egyenletesen a zöldborsót. Fedő alatt pároljuk még 5 percig, majd a tetejére halmozzuk az apróra vágott paradicsomot is. Még pároljuk néhány percig. Ha kész, összekeverjük a rizottónkat és megöntözzük hidegen sajtolt olajjal.
Különböző zöldségekkel, különböző fűszerekkel, és különböző hidegen sajtolt olajakkal mindíg más különleges rizottót kapunk. Ha gyökér zöldséget használunk, azt érdemes elötte előpárolni.
Rizottónkat feldobhatjuk sült tofúval, keverhetünk bele kígyó uborka szeleteket, megöntözhetjük citromlé-reszelt (friss)torma szósszal. A képzeletünk szabhat csak határt.
Aki szeretné, feldobhatja növényi sajttal is (cheesly)
Jó étvágyat!
Forrás: sajat
Beküldte:: giyandeva , Friday, June 08. 2007 - 17:44:26