Rakott kelkáposzta (vegán)

Rakott kelkáposzta (vegán)

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012. jún. 10., vas. 9:07

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 20 perc
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán

Bemutatás
Egy nagyon egyszerű étel, vegán, semmilyen nemvega-pótlószer nincs benne.

Hozzávalók
- kb fél fej kelkáposzta
- 2 pohár hajdina beáztatva pár órára
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- 1-1 kiskanál: borsikafű, kakukkfű, majoranna
- ízlés szerint erőspaprika
- kis napraforgóolaj

Elkészítés módja

A hajdinát beáztattam pár órára, hogy megszívja magát vízzel.
A kelkáposztát leveleire szedtem, a vastag torzsáját kivagdostam.
A vöröshagymát és a paradicsomot apró kockákra vágtam.
A hajdinát átmostam alaposan, majd hozzákevertem a hagymát, paradicsomot, én erőspaprikát is kockázva, a fűszereket, majd jól elkevertem. A töltelékbe ment még egy kiskanál olaj is.
Egy tepsit kiolajoztam vékonyan, majd bele egy réteg kelkáposztalevél, rá egy réteg hajdina, egy réteg kelkáposztalevél, egy réteg hajdina, és a tetejére is kelkáposztalevél.
Az egészet letakartam alufóliával, majd előmelegített sütőben kb 20 percet sütöm.


JÓ ÉTVÁGYAT!
Tápérték info

Forrás: fej
Beküldte:: Anonymous , Wednesday, June 30. 2010 - 16:54:36
Vendég
 


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron