Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Jellegzetes spanyol étel, hazájában, sokféle változatban ismeretes. Lassú tűzön, vaslábosban készítik. A mi rizses húsunkra emlékeztet. A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók
200 g rizs 2 evőkanál olaj 50 g hagyma, vékony szeletekre vágva 100 g szójakocka, 1 liter sós vízbe áztatva 100 g zöldpaprika (lehetőleg pirosra színeződött), karikákra szeletelve 3 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 mokkáskanál pirospaprika 2 babérlevél só bors kakukkfű 100 g zöldborsó 1 csipet sáfrány fél csokor petrezselyem, aprítva
Elkészítés módja
1, A rizst leöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, leszűrjük és hideg vízzel alaposan leöblítjük. 2, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a leszűrt szójakockát, kicsit megpirítjuk. 3, A szójához adjuk a zöldpaprikát, a fokhagymát, a fűszereket és 4 dl vizet. A forrástól számított 15 percig főzzük. 4, A pörkölthöz keverjük a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. 5, Kidobjuk a babérlevelet. Hozzákeverjük a sáfrányt, a rizst és még 4 dl vizet. Ezután már nem szabad megkeverni. Nagyon lassú tűzön, lefedve, a forrástól számított 15 percig pároljuk. 6, Meghintjük petrezselyemmel, és még pihentetjük néhány percig tálalás előtt. Lábosban rakjuk az asztalra.
Tápérték info
Energiatartalom: 1834 KJ/adag (437 Kcal) 16 g zsír 54 g szénhidrát 19 g fehérje
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Wednesday, May 17. 2006 - 17:55:05