Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012. márc. 6., kedd 11:18

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Hozzávalók
2 csomag brokkoli 10 dkg vaj 10 dkg liszt 10 dkg trappista sajt 5 dl tej ízlés szerint só

Elkészítés módja
A megmosott, megtisztított brokkolit enyhén sós vízben nem egészen puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Kupacokban tűzálló tálra fektetjük. Közben a megfőzött mártással bevonjuk, tetejét a reszelt sajt felével megszórjuk, és a forró sütőben pirosra sütjük. A mártáshoz a vajból a lisztből világosbarna rántást készítünk, és apránként, állandóan keverve, felengedjük a forrásban levő tejjel. Addig forraljuk, míg az edény falától el nem válik, majd langyosra hűtve hozzáadjuk a reszelt sajt másik felét.

Forrás: Nagy fitness szakácskönyv
Beküldte:: Anonymous , Thursday, March 03. 2005 - 18:59:55
Vendég
 


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron