Oldal: 1 / 1

Tepsis zöldséges bulgúr (vegán)

HozzászólásElküldve: 2012. jan. 20., pén. 14:21
Szerző: giyandeva
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Nem kell a messzi szubkontinensre utazni egy ételkülönlegességért... Íme egy olyan zöldséges étel, mely pofon egyszerűen elkészíthető, pikk-pakk. :)
Hozzávalók

-1 csésze bulgúr - beáztatva 1-2 órára

-zöldségek vegyesen, ízlés és idény szerint pl:

( répa, cékla, lila káposzta, vöröshagyma)

-zöldfűszerek, pl: borsikafű, oregánó, kakukkfű, rozmaring

-némi olaj

-csipet bors és só ízlés szerint

-alufólia
Elkészítés módja

A tepsit vékonyan kiolajozzuk, majd rétegesen elhelyezzük az apróra vágott vegyes zöldségeket. Ezután gazdagon meghintjük a zöldfűszerek mindegyikével. Majd a tetejére egyenletesen elterítjük a beáztatott, lecsepegtetett bulgúrt. Végül alufóliával betakarjuk a tepsinket és előmelegített sütőben 30-45 perc alatt megsütjük eme remekművet. :)



Ínyenceknek lehet az alapváltozatot gazdagítani olajos magvakkal, amelyet ugyancsak beáztatunk előre. Vagy savanykás magtejföllel kínálni az ételünket.

Sok friss zöldséggel kínáljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!


Forrás: saját
Beküldte:: giyandeva , Sunday, January 13. 2008 - 13:37:19