Felszolgálási idő: 5 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Főzési idő: 30 perc
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Hozzávalók
Vagy 1 db füstölt tofu, vagy 20 dkg gabonaszalámi- netán mindkettő, 40 dkg rizs 1 kisebb káposzta 40 dkg savanyúkáposzta só, bors,pirospaprika,paradicsom,kömény,kurkuma (kevés) pici ételízesítő: Vegeta 3 kanál étolaj
Elkészítés módja
A káposztát már előtte meg kell főzni sós -ecetes vízben,hogy le lehessen szedni a leveleit. A tofut és /vagy gabonakolbászt felaprítom késsel, vagy csak szétnyomkodom apróra, s enyhén megsütöm, sóval, pirospaprikával, a többi füszerrel összekeverem.Hozzáteszem a rizst,jól összedolgozom a keveréket. Ezután a káposztalevelekbe belecsavarom ezt a rizses-tofus keveréket és szépen -az elözetesen (kicsavart)savanyúkáposztával kibélelt fazékba rakom. Óvatosan annyi meleg vízzel öntöm fel,amennyi ellepi a töltéseket,s még lehet egy kevés sót tenni bele. De nem sokat,mert sós a káposzta is. Mi krisnások sosem kóstoljuk az ételt főzés közben,ennek ellenére "eltaláljuk". A tetejére is tehetünk savanyúkáposztát.Forrás után még nagyon lassan addig főzzük,amíg a rizs megpuhul.
Tápérték info
A magas fehérje, C-vitamin, B 12 vitamin miatt nagyon egészséges étel.Igaz,a vegánoknak nem árt nyersen fogyasztani a savanyú káposztát,hiszen a főzés során sok vitamint megsemmisül.
Forrás: saját, cathy
Beküldte:: cathy , Wednesday, January 04. 2006 - 16:38:44