Őzláb rántva, dióolajos tartármártással

Őzláb rántva, dióolajos tartármártással

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. okt. 9., vas. 17:55

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: erdőjárással együtt több óra is...
Főzési idő: fél óra
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus

Bemutatás
A recept egyszerű... Viszon van egy nagyon fontos alapanyaga: az őzlábgomba...
Kép
Hozzávalók

Tegnap erdőt jártunk, és rengeteget találtunk. Gombák közül a kedvencem ez az erdőajándéka-csodafinomság. Piacokon is kapható most, nagyon sok van belőle.

Egy titka van csak, frissen az igazi.

Elkészítés módja

A szárát ki kell törni, mert az élvezhetetlenül szálkás. Aztán négybe szoktam vágni vagy félbe, kicsit besózni és bepanírozni. Közepes lángnál, sok olajban kell sütni, mert hamar átsül és így nem szívja magába az olajat. (van hogy meg sem mosom, csak "leporolom... vagy ha igen, csak finoman folyó víz alatt leöblítem és jól le is rázogatom róla a vizet)



Dióolajos tartárral készítettem, mennyei volt. Hagyomásnyos tartár, csak kb. 2 evőkanál dióolajat is kevertem a tojássárgájához. A többi napraforgóolaj volt, és így is nagyon finom diós íze lett a mártásnak. Onnan jött az ötlet, hogy a nagy őzlábnak amúgy is van egy kis dió illata-íze.

Sajnos a kész étel nem érte meg a fotózást... :-)

Forrás: az erdő ajándéka...
Beküldte:: baraka , Thursday, October 04. 2007 - 18:56:55
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron