Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: lakto-vegetáriánus
Bemutatás
A hagymányos tökfőzelék "indiai" változata. A könyv szerinti receptet közlöm. VEGÁN változata a recept alján található.
Hozzávalók
-1/2 kg tök -3 csésze joghurt -2 apróra vágott zöldcsili (1 hegyes erős zöldpaprika) -1 mokkáskanál feketebors -1 mokkáskanál vöröscsili por (őrölt erős paprika) -só -1 mokkáskanál feketekömény mag -2 teáskanál apróra vágott mentalevél
Elkészítés módja
Hámozzuk meg és reszeljük le a tököt. Főzzük míg megpuhul, majd szűrjűk le. Hagyjuk kihűlni. Verjük fel a joghurtot, keverjük hozzá a sót, borsot, köménymagot, apróra vágott zöldcsilit, a menta leveleket és a főtt tököt. Hidegen tálaljuk.
Tápérték info
VEGAN tök raita: -egyik megoldás, hogy a yoghurt helyett yofut használunk -a másik megoldás, hogy a yoghurt helyett friss ciztom levét használjuk savanyításra némi főtt kölessel, így ezzel a savanykás krémmel nemcsak savanyítjuk tökünkket hanem krémesítjük is.
Forrás: Rosta Erzsébet: Vegetárius konyha Indiában c. könyve
Beküldte:: giyandeva , Friday, August 04. 2006 - 19:07:10