Töltött padlizsántekercsek (vegán)

Töltött padlizsántekercsek (vegán)

HozzászólásSzerző: tami » 2011. szept. 13., kedd 10:21

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán

Hozzávalók
Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, 17,5 dkg apró gomba, kockára vágott zúzott fokhagymagerezd, 2 kávéskanál szójaszósz, 1 kávéskanál reszelt gyömbérgyökér, 1 evőkanál olivaolaj, 1 fej finomra vágott hagyma, 0,5 kg feldarabolt paradicsom 1-2 evőkanál paradicsompüré, 1 babérlevél, 1 kávéskanál szurokfű vagy majoránna, só, feketebors

Elkészítés módja
A padlizsán és a paradicsom íze, színe és állaga egyaránt jól illik egymáshoz. Hosszában vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt, besózzuk, 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük és előfőzzük. A töltelékhez összekeverjük a gombát, babcsírát, a paprikát, a fokhagymát, a szójaszószt és a gyömbért. A mártáshoz olajban 4-5 percig pároljuk a hagymát, beletesszük a friss paradicsomot és a pürét valamint a fűszereket ,és 30 percig takaréklángon főzzük. Mindegyik padlizsánszeletre egy evőkanálnyi tölteléket teszünk, és összegöngyöljük. Olajozott tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást és lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 6-os fokozat) 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Forrás:
Beküldte:: tami , Friday, September 17. 2004 - 18:37:24
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 659
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron