Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Keverednek a hagyományos ízek a pikánssal...
Hozzávalók
- 1 nagy marék zöldbab, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, szeletelve
- 2-3 hegyes zöldpaprika, karikázva
- 2-3 babér levél
- 1 mk kurkuma
- 1 mk gyömbér
- 1 mk őrőlt koriander mag
- 1 mk pirospaprika
- tárkony ízlsé szerint
- kis oliva olaj
- hidegen sajtolt napraforgó olaj
Elkészítés módja
A forró olajra rádobjuk a vöröshagymát, hegyes zöldpaprikát, majd a zöldbabot. Kis vízzel felöntöm fűszerezem a babérral, kurkumával, gyömbérrel, korienderrel. Fedő alatt puhára párolom. A legvégén ízesítem a tárkonnyal, majd a piros paprikával. Ha picit hűlt, hidegen sajtolt olajjal is meglocsolom.
Köretként kölest ajánlok.
Jó étvágyat!
Forrás: saját
Beküldte:: giyandeva , Monday, September 10. 2007 - 19:23:49