Utolsó íze a nyárnak: sült paprika tojással

Utolsó íze a nyárnak: sült paprika tojással

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. szept. 8., csüt. 9:33

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: nagyon-nagyon rövid...
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus

Bemutatás
Kép
Hát kérem... már nagyon az őszben járunk... Ezért felhívom minden sültpaprika-rajongó figyelmét, hogy használja ki az utolsó alkalmakat eme fennséges ételnek a fogyasztására! Ezt fogom készíteni vacsorára, mert ma piacoztam, és ezeket a gyönyörűségeket szereztem be. Nagyon olcsón, ráadásul. A sült paprika ezekből a színes, vastag húsú, jóízű, kertben beért finomságokból az igazi.

Hozzávalók


Elkészítés módja

Serpenyőben szoktam készíteni. A paprikát mosom, darabolom, a vöröshagymát félkarikázom, nem túl vékony kis karéjocskákra. Olívaolajat teszek a serpenyőbe (nem is keveset), aztán együtt a hagymát a paprikával már sütöm is. Természetesen megsózva. Nem párolom, hanem nagy lángon sütöm. Fedőt teszek rá, hogy kicsit be is puhuljon, de a fedő alatt is nagy lángon sütöm. Közben persze sűrűn meg is kevergetem, hogy mindenhol egyenletesen piruljon-párolódjon. Így a paprika egyszerre sült is lesz, roppanós is marad, és mégsem lesz nyers. Úgy cirka öt perc alatt elkészül.

Egyszerű, gyors, kalóriaszegény, olcsó és isteni... Felvert tojással laktatóbb. Friss kenyér, illatos, színes sült paprika, habzó sör... Kell ennél több?!

Forrás: közkincs
Beküldte:: baraka , Thursday, October 04. 2007 - 20:15:03
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Zöldséges ételek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron