Oldal: 1 / 1

Kecsketúrós tészta

HozzászólásElküldve: 2011. aug. 3., szer. 10:08
Szerző: baraka
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1 óra
Főzési idő: tíz perc
Kategória: Tészták
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus

Kép
Bemutatás

Nagyon szeretem a kecskesajtot, túrót. Van egy néni, aki mindig hoz a piacra saját készítésűt, és nagyon finoman csinálja. Sokszor vásárolok nála. Éppen ezért, sok ételhez fel is használom. Ma ez készült vacsorára belőle.

Hozzávalók

Fél kiló lisztből két tojással, sóval tésztát gyúrtam, aztén hagytam pihenni egy keveset. Közben elkészítettem a "csorgatnivalót" rá: bazsalikomot, olívaoljat, fokhagymát és kevés sót mozsárban összetörtem. (Legközelebb előbb vágom kicsit a bazsalikomot...)


Elkészítés módja

Mikor ezzel megvoltam, kinyújtottam a tésztát vékonyra és kockákra vágtam. Kábé olyan 6-szor 6-osokra. Minden kis lapka közepébe tettem egy kiskanálnyi kecsketúrót. (A túrót amúgy csak sóztam, semmi mást nem adtam hozzá.) Mikor ezzel megvoltam, minden lapka két összeérő élét vizeztem kenőtollal, és háromszögben összehajtottam, jól összenyomkodtam, aztán a hosszabbik oldalon lévő két csücsköt megcsavartam és azokat is összenyomkodtam. Forrásban lévő sós vízben kifőztem.
Kép

A bazsalikomos-fokhagymás olívaolajjal meglocsoltam, durvára vágott dióval megszórtam. Nem bonyolítottam túl a fűszerezést, mert a kecsketúrónak, friss bazsalikomnak önmagában is nagyon finom és aromás íze van, kár elrontani.

A konyhafőnök ajánlata (ez én lennék...): egy friss bazsalikomos, fűszeres, friss paradicsomból készült mártással is el tudom képzelni... De még hogy!


Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Thursday, August 09. 2007 - 21:19:02