Oldal: 1 / 1

Káposztás-tésztás okara (vegán)

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 9., szomb. 20:27
Szerző: giyandeva
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: vegán

Bemutatás
Az eredeti japán recept szerint hideg saláta, de olyan tartalmas étel, hogy melegen, akár főételként is tálalhatjuk. A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.

Hozzávalók
100 g száraztészta (lehetőleg rizslisztből) só 3 evőkanál olaj 300 g fehérkáposzta vagy kínai kel, csíkokra vágva 50 g póréhagyma, szeletelve 150 g nedves okara (szójadara) 1 teáskanál reszelt gyömbér bors 1 evőkanál pörkölt szezámmag salátalevél (a tálaláshoz)

Elkészítés módja
1, A tésztát kifőzzük bő sós vízben, és leszűrjük. 2, Megforrósítjuk az olajat, beletesszük a káposztát és a póréhagymát. Megpároljuk. 3, Hozzáadjuk az okarát, és 5-10 percig pároljuk, amíg az okara pelyhes nem lesz. 4, Hozzákeverjük a tésztát és a gyömbért. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk szezámmaggal. Kihűlve, salátalevélen tálaljuk.

Tápérték info
Energiatartalom: 718 KJ/adag (171 Kcal) 13 g zsír 12 g szénhidrát 3 g fehérje

Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Wednesday, May 17. 2006 - 17:56:34