Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: vegán
Bemutatás
A spenót sokak számára kimerül a klasszikus főzelék lehetőségében. E nézet szélesítése érdekében szeretném bemutatni a spenótos tésztát.
Hozzávalók
-200 gramm durum tészta /lehetőleg olyan cső, ami nem ázik el könnyen/ -egy nagy marék spenót -2 gerezd fokhagyma -bors -szerecsendió -kevés olivaolaj -díszítésnek piros arany és/vagy pirított szezámmag
Elkészítés módja
Először kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közben beleszórjuk a borsot, szerencsendiót. Ha összeesett, belekeverjük a tésztát és továbi 10 percig érleljük az ízeket. Ha szinte majd odatapad az edény aljára akkor kész is van. Levéve a tűzről, megöntözzük oliva olajjal, mely különkeges aromát ad neki, majd a zúzott fokhagymával ízesítjük. Szezámmaggal és/vagy pirosarannyal díszítjük.
Forrás:
Beküldte:: giyandeva , Sunday, April 23. 2006 - 11:53:18