Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: egy óra
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus
Bemutatás
A nudli az egyik legjobban variálható étel. Ehető önálló fogásként is, de alkalmas szaftos ételek köreteként is. Vagy desszertnek is kiváló, ugye... Ki ne szeretné pirított zsemlemorzsával, porcukorral vagy lekvárral... No de vissza a sós ízek birodalmába! Árválkodott egy spenótpüré a mélyhűtőmben. Megszántam... Viszont nem volt hangulatom hagyományos főzelékként elfogyasztani... Annak sokkal finomabb a friss, de hát az majd csak tavasszal lesz... No sebaj - gondoltam -, alkalmas ez másféle finomságnak is!
...... Jól gondoltam....
Hozzávalók
Hozzávalói... - és most megint bajban vagyok, mert sacc/kb. szoktam főzni... Szóval 4 főre kb: 80 dkg burgonya, 2 tojás, kb. 20 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara, só, egy parajpüré fölengedve, egy közepes fej vöröshagyma, egy kis gerezd fokhagyma, őrölt bors, 6-7 dkg vaj, egy teáskanál olívaolaj, kb. egy deci tejszín, reszelt parmezán.
Elkészítés módja
A burgonyát sós vízben kockázva megfőzöm, majd szűrés után egyből át is töröm. Hagyom kihűlni. Hozzáadok 2 tojást, a búzadarát, a kinyomkodott parajpürét, sót, és annyi lisztet, amennyit fölvesz. Álljon össze, de ne legyen túl folyós sem, túl kemény sem.
Egy nagyobb fazékban vizet forralok, sóval, kevés olajjal. Egy lábosban pedig a vajon és olívaolajon kevés sóval, borssal megdinsztelem az apró kockákra vágott vöröshagymát. Mikor már üveges, hozzákeverem a reszelt fokhagymát is, és leveszem a tűzről.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom kb. fél centi vastagra. Aztán 2 centi széles csíkokra vágom, majd a csíkokat egy centi széles kis párnácskákra. Forrásban lévő vízben kifőzöm, és a hagymás vajra szedem ki. Megcsurgatom kevés tejszínnel. Tálaláskor megszórom reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Sunday, February 17. 2008 - 14:52:13