Napfényes Bejgli (mákos, diós) (vegán)

Napfényes Bejgli (mákos, diós) (vegán)

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. dec. 15., csüt. 10:57

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: vegán

Bemutatás
Teljesértékű, élesztőmentes, vegán!

Hozzávalók
Tészta: 1 kg teljes kiőrlésű liszt 1 tk szódabikarbóna 40 dkg méz* 2 dl olaj búzadara vagy búzacsíra (a tészta behintéséhez) Töltelék: 70 dkg mák vagy dió 10 alma 6-8 bio citrom héja vagy 15-20 csepp citromolaj 30 dkg áztatott mazsola 40 dkg méz* *Természetesen a méz helyett jobb a minél kevésbbé feldolgozott növényi édesítő: bio aszalt gyümölcs, bio juharszirup, biomaláta, stb.

Elkészítés módja
Keverjük össze a tésztáhozvalókat, és adagoljunk hozzá vizet, amíg gyúrható állagú nem lesz. Osszuk négy vagy hat részre (attól függően, hogy vékony vagy vastag bejglit szeretnénk), majd pihentessük háromnegyed órán át. Közben reszeljük le az almát, daráljuk le a diót vagy a mákot, és ezeket keverjük össze a töltelék többi összetevőjével. A töltelék állagát az alma és a méz mennyiségével lehet szabályozni. Nyújtsuk ki a tésztát, szórjuk meg búzadarával vagy búzacsírával, hogy beszívja a nedvességet, és tegyük rá a tölteléket. Tekerjük be a bejgliket, majd tegyük előmelegített sütőbe, és lassú tűzön addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek (kb. 30-40 perc).

Tápérték info
Teljesértékű

Forrás: http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=88992
Beküldte:: Parsifal , Monday, December 19. 2005 - 12:51:41
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Tészták

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron