Oldal: 1 / 1

zöldséges táska

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 16., vas. 9:50
Szerző: nawesh
Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Bemutatás
Indiai zöldséges táska (szamósza)

Hozzávalók
A tesztához: - 25 dkg átszitált teljes kiőrlésű búzaliszt - ½ teáskanál só - ½ teáskanál sütőpor - 2 evőkanál őrölt olajos mag (napraforgó, szezámmag, stb) - 1 jól lehűtött tejszínes krémsajt - 3 evőkanál felszeletelt hideg vaj - 1-2 dl joghurt A töltelékhez: - 6-7 dl kis rózsáira szedett karfiol - 4 dl apróra vágott burgonya - 2 evőkanál vaj - 2 evőkanál őrölt koriander - ½ evőkanál kurkuma - 1 kiskanál garam masala - 1 kiskanál gyömbérpor - 1 pohár paradicsomlé

Elkészítés módja
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a magvakat és a vajat és elmorzsáljuk a krémsajttal. A joghurt és szükség szerint kevés víz segítségével kemény, rugalmas tésztát gyúrunk, melyet legalább egy órán át pihentetünk hűvös helyen. Közben elkészítjük a tölteléket: a rózsáira szedett karfiolt, és az apróra vágott burgonyát külön-külön kevés, enyhén sós vízben megfőzzük. A két evőkanál vajban a következő fűszereket pároljuk: a 2 evőkanál őrölt koriandert, a kurkumát, a garam masala-t, és a gyömbérport. Felengedjük egy pohár paradicsomlével, esetleg csípős paprikát is adhatunk hozzá. Összefőzzük a megpárolt karfiollal és burgonyával. A tésztából 39 cm hosszú rudat sodrunk, majd 13 szeletre vágjuk. Tizennégy cm átmérőjű kör alakú lepényt nyújtunk belőlük, éles késsel kettévágjuk és a félkörök felére 1-1 púpozott kávéskanálnyi tölteléket teszünk. A tölteléken összehajtjuk a félkört, a széleit összenyomkodjuk (lehet kanál vagy villa segítségével) vagy összesodorjuk. Az elkészített 26 szamószát bő forró zsiradékban (néhányat egyszerre) mindkét oldalán aranybarnára sütjük, majd papírszalvétára szedjük. Kökény Ida

Forrás: http://www.ganga.hu
Beküldte:: Nawesh , Monday, October 11. 2004 - 19:56:54