Vega spagetti

Vega spagetti

HozzászólásSzerző: tami » 2011. okt. 7., pén. 8:13

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Hozzávalók
4 személvre: 50 dkg spagetti só, 1 csomó újhagyma 1 csomó snidling 2 evőkanál vaj vagy főzőmargarin 10 dkg reszelni való sajt (pl. gouda vagy ementáli) 2 dl tejszín fehér bors reszelt szerecsendió

Elkészítés módja
A spagettit kellően nagy fazékban bő, forrásban lévő sós vízben mérsékelt tűzön 10-12 percig nem túl puhára főzzük. (A főzővízbe öntsünk kevés olajat, nehogy a hosszú szálak összeragadjanak. A tészta akkor jó, ha feljön a víz színére, és ha kettétörjük, nem látható benne fehér csík.) Miközben a spagetti fő, megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikára vágjuk az újhagymát, valamint megmossuk és felaprítjuk a snidlinget. Lábosban vagy tűzálló üvegedényben felhevítjük a vajat vagy a főzőmargarint, és a felaprított hagymaféléket megfonnyasztjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn durvára lereszeljük. A kifőtt spagettit leszűrjük, folyó hideg vízzel leöblítjük, és összekeverjük a megfonnyasztott hagymával és snidlinggel. Rálocsoljuk a tejszínt, belekeverjük a reszelt sajtot és addig melegítjük, míg a sajt szétolvad. Végül sóval, fehér borssal és lehetőleg frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Tápérték info
adagonként kb. 3230 joule-t (770 kalóriát) tartalmaz

Forrás:
Beküldte:: tami , Friday, October 08. 2004 - 12:17:01
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Tészták

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron