Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő:
Kategória: Tészták
Fajtája: lakto-vegetáriánus
Bemutatás
Villámgyors, egyszerű és finom...
Hozzávalók:
Egy nagy kupóc paraj, olívaolaj, 1 csomag durum sagettitészta, 2 dl tejszín, só, reszelt szerecsendió, bazsalikom, zsálya, szurokfű (oregano), 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál liszt (el ismaradhat), reszelt parmezánsajt.
Elkészítés módja
A spenótot megmosom, a szárait eltávolítom, aztán forrásban lévő vízbe dobom 2-3 percre. (Közben a spagettit is forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzöm.) Leszűröm, aztán egy éles késsel aprítom deszkán. Olívaolajon sóval, fokhagymával és a fűszerekkel kicsit átpárolom, majd a liszttel simára kevert tejszínnel fölengedem. Beforralom. (A végén még botmixerrel is krémesítettem-aprítottam, így gusztább.) Ennyi az egész...
Egyébként bármilyen olasz típúsú tésztával fennséges, nem csak spagettivel. Arról nem is szólnék, hogy frissen készített házitésztával mennyire finom... Ha van időm, akkor mindig a friss házitésztát részesítem előnyben. Ez a gyors változat.
Forrás: baraka boszorkánykonyhája
Beküldte:: baraka , Monday, August 27. 2007 - 16:14:33