Fetás padlizsánkrém

Fetás padlizsánkrém

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. aug. 17., szer. 10:08

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 3/4 óra
Főzési idő:
Kategória: pástétomok
Fajtája: lakto-vegetáriánus

Bemutatás
Kép
Ahány ház, annyi padlizsánkrém... Ez is kicsit más, mint a többi. A fetától egészen krémessé válik, a füstölt sajttól pedig egészen megbolondul... :-) Én így szeretem a legjobban.

Hozzávalók
2 db padlizsán, 5 dkg fetasajt, 2-3 dkg füstölt sajt (az a sivatagi menetes...), 1 evőkanál extraszűz olívaolaj, só, 3 gerezd fokhagyma, diónyi vöröshagyma, citromlé ízlés szerint.


Elkészítés módja
A padlizsán késsel több helyen beszúrom, aztán forró sütőbe teszem 25-30 percre. Ha a szúrkálást elfelejted, robbantott padlizsánt fogsz készíteni... de az egy másik recept... :)))

Közben a hagymát, fokhagymát kockázom, a fetát úgyszintén, a füstölt sajtot pedig lereszelem. Mindezt beleteszem egy konyhai robotgépbe, az olívaolajjal, sóval, citromlével együtt, végül a héjától megszabadított sült padlizsán is a többi hozzávaló mellé kerül. (Csak ki kell kanállal kaparni a héjból a belsejét.) Jó krémesre apríttatom a géppel. Végül kóstolom, és ha még kell bele valami, pótolom.


Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Saturday, August 11. 2007 - 23:44:48
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: pástétomok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron