Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: pástétomok
Fajtája: vegán
Bemutatás
inetta - erdélyben a padlizsan neve, amiböl mennyei krémet csinalnak. Ez csaladonként, településenként valtozik.
Hozzávalók
1 kg padlizsan 2 tv paprika (elhagyhato) 1 közepes vöröshagyma kis citromlé tengeri so oliva olaj
Elkészítés módja
A padlizsant parazsnal héjjastol megsütöm (a héjja fekete lesz) a paprikaval együtt. A padlizsant megpucolom, és nagyon aprora vagom fakéssel, hozzaadom az aprora vagott hagymat, sot, citromlevet és lassan hosszan keverve az olajat, amennyit felvesz, kb 4 dl-t. Friss barnakenyérre kenve ajanlom mellé paradicsommal. Nem tarthato sokaig a hütöben.
Forrás: sajat
Beküldte:: Adi , Monday, May 29. 2006 - 16:04:31