Vöröslencse pástétom(vegán)

Vöröslencse pástétom(vegán)

HozzászólásSzerző: Norci » 2012. jan. 21., szomb. 13:08

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 10
Főzési idő: 10 perc
Kategória: pástétomok
Fajtája: vegán

Bemutatás
Lencsepástétom pikánsan: majorannával és citromlével.

Hozzávalók
Vöröslencse
Hagyma
Pirospaprika
Kömény
Bors
Babérlevél
Majoranna
Olaj
Citromlé
Sörélesztő-pehely
Bio margarin

Elkészítés módja
1-2 fej hagymát olajon megdinsztelem. Az előzőleg legalább fél órára beáztatott vöröslencsét kevés vizben babérlevéllel és sóval megpárolom, hozzáadok egy kevés biomargarint, hogy krémes, telt ize legyen. Ezek után jöhetnek bele a fűszerek: kömény, bors, pirospaprika, majoranna, esetleg szójaszósz, aki szereti. Majd beleteszem a sörélesztő-pelyhet, a megdinsztelt hagymát és a citromlét is, izlés szerint. Az egészet turmixgépben vagy botturmix segitségével elkeverem, olaj és/vagy viz hozzáadásával.

Kenyérre kenve, vagy másnap felhigitva tésztára (szószként) fogyasztható, sok zöldsalátával.

Tápérték info
A lencsének (hüvelyes révén) igen magas a fehérjetartalma, ezért nem javasolt mindennapos fogyasztásra.

Forrás: saját termés
Beküldte:: Norci , Friday, January 19. 2007 - 08:37:20
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


Vissza: pástétomok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron