Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 10
Főzési idő: 10 perc
Kategória: pástétomok
Fajtája: vegán
Bemutatás
Lencsepástétom pikánsan: majorannával és citromlével.
Hozzávalók
Vöröslencse
Hagyma
Pirospaprika
Kömény
Bors
Babérlevél
Majoranna
Olaj
Citromlé
Sörélesztő-pehely
Bio margarin
Elkészítés módja
1-2 fej hagymát olajon megdinsztelem. Az előzőleg legalább fél órára beáztatott vöröslencsét kevés vizben babérlevéllel és sóval megpárolom, hozzáadok egy kevés biomargarint, hogy krémes, telt ize legyen. Ezek után jöhetnek bele a fűszerek: kömény, bors, pirospaprika, majoranna, esetleg szójaszósz, aki szereti. Majd beleteszem a sörélesztő-pelyhet, a megdinsztelt hagymát és a citromlét is, izlés szerint. Az egészet turmixgépben vagy botturmix segitségével elkeverem, olaj és/vagy viz hozzáadásával.
Kenyérre kenve, vagy másnap felhigitva tésztára (szószként) fogyasztható, sok zöldsalátával.
Tápérték info
A lencsének (hüvelyes révén) igen magas a fehérjetartalma, ezért nem javasolt mindennapos fogyasztásra.
Forrás: saját termés
Beküldte:: Norci , Friday, January 19. 2007 - 08:37:20