Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1 óra
Főzési idő: 30 perc
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán
Bemutatás
A halászlé vegetáriánus adaptációja.
Hozzávalók
35 dkg friss gomba
3 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj / vagy olaj
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1/2 erős zöldpaprika
1 ek őrölt szezámmag (tahini)
1 tk sárgaborsóliszt
1/2 dl vörösbor
2 ek szójaszósz
3 tk őrölt pirospaprika
só
bors
lestyán
3/4 l víz
Elkészítés módja
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajon (olajon) üvegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, az őrölt szezámmagot és a sárgaborsólisztet.
Felöntjük vízzel, és beletesszük az összes többi felszeletelt hozzávalót és a fűszereket.
30 percig főzzük.
Melegen tálaljuk kenyérrel.
Bátran fűszerezhetjük, mert a sárgaborsóliszt magába szívja az ízeket.
Forrás: saját
Beküldte: sinofgod, Február 11.2007 - 22:12:09