Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Dél-indiai leves, a recept szerint rizzsel készül, de kölessel legalább olyan jó.
Hozzávalók
2 ek olívaolaj 1 paprika (lehet erős hegyes zöldpaprika, ha csípősen szeretjük) 3 ek köles 12,5 dl zöldségfőzőlé ¼ kk kurkuma 1 kk őrölt koriander 25 közepes spenótlevél 1 kk só 1/8 kk fekete bors, vagy borsikafű 4 keskeny citromkarika a tálaláshoz
Elkészítés módja
Az olajban kissé megdinszteljük a vékony, hosszú csíkokra vágott paprikát, belekeverjük a kölest, a fűszereket. Enyhén megpirítjuk őket, majd felengedjük a zöldségfőzőlével, és közepes lángon főni hagyjuk. Közben alaposan megmossuk a spenótot. Néhány levelet egymásra teszünk, hosszában hengerré sodorjuk őket, és a hengert 4 mm-enként keresztben vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy járunk el a maradék spenóttal is. Ha a köles megpuhult, megsózzuk, beledobjuk a spenótszalagokat, 4-6 percig tovább főzzük, megszórjuk borssal vagy borsikafűvel, és citromkarikákkal díszítve tálaljuk
Forrás: Rohini dasi: Isteni ízek
Beküldte:: mandula , Saturday, July 29. 2006 - 06:54:37