Vega halászlé (vegán)

Vega halászlé (vegán)

HozzászólásSzerző: cathy » 2012. jan. 22., vas. 18:35

Felszolgálási idő: 5 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 15 perc
Kategória: Levesek
Fajtája: vegán

Hozzávalók
Fél csomag, vagy egy egész csomag száríott tengeri alga, 3 sárgarépa, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál étolaj, kevés pirospaprika: csemege és csípős, 2-3 paradicsom, öt evőkanál tojás nélküli tarhonya, kevés kurkuma, őrölt kömény, őrölt feketebors, só

Elkészítés módja

Egy 3 literes lábasba beleteszem az étolajat, s megpirítom,de csak gyengén,a lisztet.Ráteszem a kétféle pirospaprikát, s azonnal felöntöm hideg vízzel s csomómentesre keverem. A már vékony szeletekre,vagy karikákra vágott sárgarépát és a paradicsomokat beleteszem és másfél kanál sót teszek hozzá. 5-10 perces főzéssel megpuhítom a répát,a paradicsomokat. Ezután beleaprítom a szárított tengeri alga leveleket.Most beleteszem a fűszereket: mivel mi krisnások hagymát nem használunk,csak a felsoroltakat keverem a halászléhez: tehát a köményt,kurkumát,borsot. Teljesen felöntöm az edényt vízzel,hogy elég legyen 6-8 személyre is.Mielőtt felforralnám,beleteszem a tojásnélküli tarhonyát (egyébként lehet ízlés szerint többet vagy kevesebbet is)- lassan addig főzöm,amíg megpuhul a tészta benne és az ízek addigra össze is érnek. Hihetetlenül ízletes, tápláló, s az alga speciálisan jótékony hatású a fehérje - és jódtartalma miatt.

Tápérték info
Nem hinném,hogy magas a kalóriatartalma,de ásványianyag tartalma nagyon jelentős.

Forrás: saját, Cathy
Beküldte:: cathy , Wednesday, January 04. 2006 - 16:23:17
Avatar
cathy
Inkább olvas
 
Hsz: 19
Csatlakozott: 2005. okt. 23., vas. 0:00
Tartózkodási hely: Hatvan


Vissza: Levesek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron